Wpis z mikrobloga

Kiedy kupiłem kindla myślałem że już nie będę kupował papierowych książek. Jednak jest wyprzedaż na fabryka.pl więc musiałem zamówić dwie książki Rafała Dębskiego (po 9zł każda). Tak przy okazji. Dużo łatwiej wydać mi 10zł na książkę papierową niż ebook. Ba! ostatnio kupiłem drukowany periodyk za 30zł, a jednocześnie szukałem ebooka pewniej książki i kosztuje ona 25zł, co uważam za straszne zdzierstwo.

#kindle #zakupywsieci #ksiazki
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tmsz: Chodzi Ci o erynek? Fakt, jest dużo, stosunkowo dobrego, darmowego materiału. Od jakiegoś czasu właśnie na tym się skupiam (i na czasopismach, również płatnych). Jednak swego czasu kupiłem dużo książek papierowych (i to dobrych autorów) po 10zł lub mniej (najmniej dałem chyba 6zł) i czułem że robię dobry deal. Gdy kupuję ebooka za 10zł nie mam takiego wrażenia, nawet jeżeli jest on w promocji. Taka mentalność, co zrobisz ;)
  • Odpowiedz
@Kiper602: Kilka lat temu też miałem takie obiekcje do kupowania niematerialnych rzeczy, ale mi przeszło. Właściwie było to na mnie wymuszone, bo przez życie #zagranico na książkę po polsku zamówioną pocztą trzeba czekać, a tutaj widzę np. zestaw Lemów za pinć złotych, który mogę mieć od razu. Mówiąc o darmowych książkach, mam na myśli też klasyki. Mnóstwo dobrych książek wyszło przed XX wiekiem, co do których prawa autorskie
  • Odpowiedz
@tmsz: Może z czasem mi też przejdzie. Kindla mam od stycznia dopiero ;)

Wiadomo że jest klasyka ale jest dużo nowych prac. Z nimi jest tylko taki problem że większość jest średnia i trzeba przeczytać całkiem sporo żeby znaleźć coś dobrego. Jednak takie dobre materiały też są i ich warto szukać ;)

Btw. widzę że co najmniej jedna z zamówionych książek hest na chomiku. Z czystym sumieniem ściągnę i przeczytam
  • Odpowiedz
@Vampiremoon: Chyba że masz kod, to wtedy 20zł ;)

Ja z papierowymi mam ten problem że.. nie umiem już czytać na papierze. Wydaje mi się to niewygodne. Na szczęście obie zamówione dziś książki są na chomiku więc przeczytam je na kindlu, jednocześnie mając papier na półce ;)
  • Odpowiedz