Aktywne Wpisy
Bocianek2750 +21
Co jest atrakcyjnego w pracy w IT oprócz wypłaty seniora? Aktualnie według mnie nic:
- Brak stabilności
- Jak stracisz pracę, to nowej będziesz szukał bardzo długo
- Ogromna konkurencja
- Wysokie ryzyko automatyzacji
- Brak stabilności
- Jak stracisz pracę, to nowej będziesz szukał bardzo długo
- Ogromna konkurencja
- Wysokie ryzyko automatyzacji
Kiedy feminizm wjedzie za mocno
Kandydatka na Urząd Prezydentki Miasta Płocka
@23kulpamens: tak, zasady gramatyczne języka polskiego to czysty bolszewizm
@ajuto00: Nie, ale niektóre feminatywy i zmiany języka w PRL- tak. Nie ma takiego feminatywu jak forsowany przez lewicę "człowieczka" i podobne i nigdy nie było.
To nie były formy niebinarne, bo nie były kojarzone z rodzajem nijakim, co chyba najbliżej formom niebinarnym. Zresztą nie jestem rzecznikiem tych zmian i nie nadążam za ich pomysłami.
Chirurżka to logiczna i sensowna odmiana żeńskiej formy chirurga, przyzwyczaiłeś się do źdźbła, to w czym
@ajuto00: Chirurżka jest sztuczne no i już o człowieczka to nie napisałeś, takich idiotyzmów jest wiele. No i źdźbło nie jest narzucone przez ideologów, podobnie jak gros gramatyki. Język polski jest językiem żywym i powinien zmieniać się oddolnie jak to mówi prof. Bralczyk, a nie przez grupkę ideologów czy prlowskich czy współcześnie i
@djtartini1: Chirurżka jest sztuczna? Nie ma kobiet w chirurgii? Co ty ćpasz?
"Człowieczka" bardziej wskazuje, że to forma żeńska od
@ajuto00: Słowo jest stworzone sztucznie- sam o tym dobrze wiesz i wiesz, że o to chodziło i robisz niepotrzebne personalne wycieczki. Twoje manipulacje są na poziomie podstawówki. Tak Twoją ideą jest obrażanie innych i robisz to co chwilę- nawet na bardzo elementarnym poziomie nie potrafisz dyskutować. Poza tym nie napisałem, że feminatywy nie mogą bć tworzone- powinny być tworzone