Wpis z mikrobloga

Z tą aborcją to jak dla mnie najlepiej wytłumaczył Kosiniak&Kamysz:
Projekt Lewicy, nawet jakby przeszedł przez sejm i senat to na koniec Duda mówi makao i #!$%@?.
A tak można przegłosować powrót do kompromisu, Duda dla świętego spokoju podpisuje, potem robimy referendum, prezydent nie ma wyjścia. Po makale.

Lewica sobie postawiła za punkt honoru, bo nic więcej nie oferują i zjedzą własne gówno, żeby tylko przeszedł ich projekt.
#sejm #aborcja #polityka
  • 32
@ipkis123 @Shuwaks jeśli zrobią referendum to ludzie zagłosują za tym co było przed PiSem czyli kompromisem aborcyjnym i to Duda by klepnal. Nikt nie chce aborcji w takiej formie jak jest teraz i jaka mogła by być (do 12 tyg ciąży)
@ipkis123

>Duda dla świętego spokoju podpisuje, potem robimy referendum, prezydent nie ma wyjścia. Po makale.

@radziuxd: Skąd pomysł z tym referendum, że tak działa? To nie tak działa.

Czasami referendum jest czymś ekstra, ale nie zastępuje podpisu Prezydenta.

I naprawdę chcesz referendum w sprawie aborcji? Przy obecnym poziomie wiedzy społeczeństwa i obecnym poziomie debaty?

To ja mam ekstra pytania:

- Czy jesteś za obniżeniem wieku emerytalnego do 45 lat i minimalnej
@mrKuaku nie wiem czy to miało by przełożenie do rzeczywistości bo wydaje mi się że mamy dość konserwatywne społeczeństwo i stare baby by się zmobilizowały
  • 0
Po pierwsze Duda może mieć totalnie #!$%@? na wynik referendum.

@kobiaszu: specjalnie przed tym wpisem zasięgnąłem wujka Google i mówi o tym art. 67. ustawy o referendum ogólnokrajowym:

Czynności organów w celu realizacji wiążącego wyniku referendum:

Właściwe organy państwowe podejmują niezwłocznie czynności w celu realizacji wiążącego wyniku referendum zgodnie z jego rozstrzygnięciem przez wydanie aktów normatywnych bądź podjęcie innych decyzji, nie później jednak niż w terminie 60 dni od dnia ogłoszenia