Wpis z mikrobloga

Z tą aborcją to jak dla mnie najlepiej wytłumaczył Kosiniak&Kamysz:
Projekt Lewicy, nawet jakby przeszedł przez sejm i senat to na koniec Duda mówi makao i #!$%@?.
A tak można przegłosować powrót do kompromisu, Duda dla świętego spokoju podpisuje, potem robimy referendum, prezydent nie ma wyjścia. Po makale.

Lewica sobie postawiła za punkt honoru, bo nic więcej nie oferują i zjedzą własne gówno, żeby tylko przeszedł ich projekt.
#sejm #aborcja #polityka
  • 10
  • 0
@radziuxd
@Rad-X: dlatego moim zdaniem nie chodzi tu o ten argument z Dudą, tylko Hołownia kalkuluje ze jak wyjdzie jego prawdziwa twarz to ludzie nie zagłosują na niego w wyborach samorządowych czy do europarlamentu.
  • 0
@Aegithalos: tylko polityka to nie takie hop siup. Zaraz są wybory samorządowe, europarlament i koalicja planuje pokonać PIS. Lepiej nie rzucać kłód pod nogi i przegrać na wsiach przez aborcję która i tak nie przejdzie przez prezydenta. Jakby nad tym głosowali to PIS będzie miało paliwo na swoją propagandę.
  • 0
@Madoxxx w sensie zacząć od projektu Lewicy, a skończyć na PSL? W sumie też można, ale szczerze mówiąc, dziś pierwszy raz usłyszałem, że projekty są aż cztery, nie do końca wiem czym się różnią.

Z tym obwinianiem Dudy - nie przemawia do mnie ten argument, gość i tak jest nieźle skompromitowany i nie widać, żeby mu to specjalnie przeszkadzało.