Wpis z mikrobloga

#ukraina Polacy się zbroja i jest to bardzo dobra wiadomość. Więc z ciekawości się zapytam jak u was że strzelaniem.
Wilczynski - #ukraina Polacy się zbroja i jest to bardzo dobra wiadomość. Więc z ciek...

źródło: Screenshot_20240301_134304_Brave

Pobierz

W 2023 byłem na strzelnicy...

• 1-2 razy 19.2% (19)
  • 5 razy 7.1% (7)
  • Regularnie ćwiczę się w strzelaniu 8.1% (8)
  • Nie byłem ani razu na strzelnicy. 28.3% (28)
  • Nigdy nie strzelałem w życiu z broni. 37.4% (37)

Oddanych głosów: 99

• 7
  • Odpowiedz
@Wilczynski:
Wuja tam się zbroją, to jest wciąż promil. ~250k osób z pozwoleniem na broń. ~0,86% osób uprawnionych do posiadania faktycznie wyrobiło sobie pozwolenie.
Taki to wzrost. Wynika z totalnie niskiej bazy a nie z jakiegoś masowego trendu, że nagle się jakaś znacząca część społeczeństwa rzuciła na wyrabianie pozwolenia.
  • Odpowiedz
@Wilczynski: Polacy będą strzelać do pocisków artyleryjskich i rakiet po tym jak się dowiedzieli od Korwina, że, gdyby każdy żyd miał broń to nie byłoby holocaustu
  • Odpowiedz
Wuja tam się zbroją, to jest wciąż promil. ~250k osób z pozwoleniem na broń. ~0,86% osób uprawnionych do posiadania faktycznie wyrobiło sobie pozwolenie.

@Polinik: po co broń jak w każdej piwnicy są słoiki z przetworami przeciw dronom. Na wukrainie to się sprawdza ponoć.
  • Odpowiedz
@Wilczynski:
Ale jakich złudzeń?
Że posiadacze broni to jakakolwiek realna grupa wyborców? Te 250k osób nie ma absolutnie żadnego znaczenia w obecnej układance wyborczej, więc żadna chłodno kalkulująca partia nie będzie wciągała tej kwestii na sztandary, bo pozyskają paręnaście-parędziesiąt tysięcy głosów a mogą zrazić do siebie setki tysięcy przeciwników upowszechniania broni palnej.
Trzeba dalej robić swoje, propagować strzelectwo i liczyć, że z czasem efekt kuli śniegowej zacznie działać.
  • Odpowiedz