Wpis z mikrobloga

  • 0
@IwanDubietkov: No na logikę powinno trochę postać, to jest przyprawa, 250g ciężko zużyć w kilka dni ale no jednak jest słodkie, a cukier lubi fermentować i pleśnieć xd
  • Odpowiedz
  • 0
@lunga: To sos balsamiczny. Octu ma w sobie tylko 60%. Ma w składzie cukier który jak się obawiam, może zapleśnieć. Bo cukier to pożywka dla bakterii. Np. mi takie otwarte dżemy po paru tygodniach w lodówce potrafią spleśnieć. A produkty eko/bio psują się jeszcze szybciej, ostatnio konfitura z cytryny mi zapleśniała po tygodniu.
  • Odpowiedz
@Vadzior mam w szafce lidlową od ponad 2 lat i dalej jest ok. Zarówno ocet jak i cukier to konserwanty. Jak nie uwaliłeś "dziubka" to w lodówce może stać i stać.
  • Odpowiedz