Dlaczego jurorzy nie odrzucili Pana Savyana, który nie spełniał wymogów regulaminu (brak obywatelstwa polskiego), i Kube Kube z piosenką „Światła”, która również nie spełniała wymogów regulaminu (była zaśpiewana rok temu)? Punkty zostały w takim razie oddane nieregulaminowo. Być może przez to ucierpiała Justyna. #eurowizja
@TrexTeR: o ile Pan Savyan to nieduży problem, bo konieczność posiadania obywatelstwa to wyłącznie wewnętrzne widzimisię TVP (wprowadzone po tym jak jęczący typ ze Szwecji ośmieszył nas w 2018) i w przypadku wygranej w preselekcjach organizatorzy by go w żaden sposób nie zablokowali, o tyle samo dopuszczenie tej drugiej piosenki to kompletna farsa
@fabcio93 TVP zawsze TVP będzie, niezależnie czy rządzi nią PiS czy PO. Najlepiej by było oddać organizację Eurowizji prywatnej stacji, która byłaby chętna podjąć takie przedsięwzięcie (jeśli to w ogóle możliwe)
@fabcio93 Kurcze, mi sie wydaje, ze jest chyba jakis kraj, gdzie Eurowizją zajmuj się prywatna stacja, która wlasnie jest zrzeszona w EBU, ale byc może co mi się przewidziało.
jest chyba jakis kraj, gdzie Eurowizją zajmuj się prywatna stacja, która wlasnie jest zrzeszona w EBU
@TrexTeR: Tak, jest albo było gdzieś coś takiego, prywatna stacja zajmowała się organizacją preselekcji, znalazłam jakieś info, że Ukraina tak robiła kiedyś.
@TrexTeR: Tak, jest albo było gdzieś coś takiego, prywatna stacja zajmowała się organizacją preselekcji, znalazłam jakieś info, że Ukraina tak robiła kiedyś.