Wpis z mikrobloga

via Wykop
  • 0
zesrał się na mirko o smażenie steka xD


@johny-kowalski: tylko trochę, być może zaledwie odnośnie "męskości" i "temperatury pokojowej", niemniej jak dla mnie to w tym komentarzu jest więcej przydatnych informacji niż "zesrania się".

To OP zrobił tam więcej szkody, patrz na przykład na tekst o soli:
w przypadku steka taka sól tylko wyciągnie soki z wierzchniej warstwy, która normalnie zostałaby szybko zamknięte przez wysoka temperaturę patelni.
Sól zatrzymuje wilgoć w
  • Odpowiedz
@xfin Nie zdążyłem, ale te chciałem dorzucić swoje. Kolega @Mirkosoft jak zwykle merytorycznie choć nie o wszystkim wspomniał, jak choćby o tym, że nie tylko czas, ale i temperaturę należy dostosować do grubości i pożądanego poziomu wysmażenia, czy że smalec nada się do grubszego steka, a do cieńszego lepsza będzie oliwa lub masło klarowane (choć do grubego jedyny minus to cena).

Zupełnie inna sprawa to to, że "czołowi" kucharze potrafią mieć skrajnie
  • Odpowiedz