Wpis z mikrobloga

#mafia #tiktok #polityka #motoryzacja #socialmedia Dlaczego ludzie tak gloryfikują gangsterów? Ciągle wyświetlają się z nimi tik toki i można przeczytać w komentarzach "to był gość" "człowiek z zasadami". Przecież to byli zwykli cwaniacy po zawodówkach i jedyne w czym byli lepsi to że mieli gnata w ręku. Rzygać mi się chcę.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@yerbaman9421: Mieli z nimi styczność tylko na filmach o mafii. Gdyby za dzieciaka do ich domów wpadli gangusy od Słowika i skatowali na ich oczach ojca prawie do śmierci za odmowę płacenia haraczu to by mieli inne na ich temat zdanie.
  • Odpowiedz
@yerbaman9421: przygłupom imponują brutale i gangusy. Mam takiego kuzyna. Całe życie wszystko pod nos podstawione, mamusia i tatuś opłacili wakacje, gadżety i jak trzeba było to wyciągnęli za uszy z kłopotów (obojętne czy to była pała z matmy czy koledzy się śmiali). Typ to kompletny cymbał i pierdoła. Zazwyczaj nie rozumie co się do niego mówi i ma problem ze skleceniem zdania, ale na insta wrzuca gangsterskie rapsy, memy o
  • Odpowiedz
@yerbaman9421: Jest to ten sam efekt kategorii działań której wynikiem jest "ale te Niemce fajne w czasie IIWŚ. Super ubrani, elegancja" (oczywiście spłycam).

Ludzie maja krótką pamięć plus historia i rzeczywistość (właściwie pseudo rzeczywistość) jest kreowana przez media za pomocą bezmózgich celebrytów czy innych "eskpertów".

Ci ostatni wpływają na młodzież, która chłonie jak gąbka wszystkie bąki ich "wzorców". Młodzież w okresie dojrzewania i za młodu łatwo zmanipulować/zaimponować siłą i "wyglądem" (czy
  • Odpowiedz