Aktywne Wpisy
Ksiega_dusz +220
Mam w pracy analityczkę na stanowisku „Analityk Systemowy”. Oczywiście przebranżowiona w czasach ssania i gdzie brano do IT każdego kto miał puls i umiał powiedzieć słowo „JSON”. Jest po „europeistyce”. Była też na Erasmus, podczas gdy ja waliłem konia z depresji (żadna mnie nie chciała) i uczyłem się po nocach na kolokwium z języka C.
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje
WielkiNos +361
-ROD powinny być w centrum miasta, bo jechać 20km za miasto się nie kali
-Za to w miejscu za miastem, gdzie mogłyby być RODy spokojnie mogą mieszkać ludzie i to oni mają dojeżdżać codziennie 20km do miasta do pracy, żeby zrobić większe zakupy albo iść do dentysty xD
#rod #nieruchomosci #deweloperka
@Mineciarz69: Ale gdzie masz te RODy w centrum miasta?
Pozatym ROD to nie problem dzierżawa jest na 99 lat, po tym czasie miasto może nie przedłużyć.
Po 100 latach od otwarcia ROD ziemie w miastach się odblokują i będzie można pomyśleć na co jest przeznaczyć.
Jak ROD powstawały to były to zadupia, świat się zmienił, niektórzy mają domy środku
Wy chyba nawet jesteście zawistni jak ktoś w markecie je mcfonalda
Pole to pole, a działki ROD to już sposób zagospodarowania tego terenu w określony sposób.
ROD to pozostałość po tym, że właśnie na tych terenach przed ich powstaniem były zadupia i pola. Miasta się od lat 50-tych rozwinęły i poszerzyły w sposób niesamowity.
@Bover: pole uprawne przyglupie, ale ile mozna wymagac od zula z rod
@Oskariat: maciusiu nie denerwuj się. Ośmieszyłeś się, ale to tylko internet. Idź do mamy po kanapkę.
@Gandisima: No to centrum, czy parę stacji metra od centrum?