Aktywne Wpisy
Poniedziałek rano. Niechaj energii na resztę tygodnia doda wam widok sensualnej Anki ocierającej się o Alvaro 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
#bachata #lewandowski #lewandowska #p0lka
#bachata #lewandowski #lewandowska #p0lka
Gran +196
2 lata w trzeźwości, polecam każdemu nawet osobom zdrowym :)
źródło
#sejm #rolnictwo #polityka #protest
Komentarz usunięty przez moderatora
@semperfidelis: A ma pan dowód? Bo to że mamy #!$%@?ą żywność na tle UE nie znaczy, że jest #!$%@? na tle tej z UA. I nie bronię tutaj rolników, po prostu pytam.
po 2. 2020 rok to już wtedy duży import z ukrainy wielu produktów, które przyjeżdżają do nas, są mieszane z naszymi i jadą dalej na zachód jako polskie, coś wykryją, więc
@semperfidelis: a no i co najważniejsze, gdzie z twojego wpisu wynika, że ukraińska żywność bije na głowę polską? xD
( ͡º ͜ʖ͡º)
Owoce - ich truskawki dostępne w marketach były takie, jak u nas 15 lat temu - przepyszne. Ich marchew smakowała i pachniała tak, jak u nas kiedyś. Ich czosnek - pachniał i smakował, jak czosnek. A u nas? Truskawki to napompowane wodą,
@siodemkaxx: Faktycznie, nie ma to najmniejszego sensu. Liczy się zdanie i opinia Pana Siódemki :)
@siodemkaxx: Nie mówię przecież, że ich żywność/zboże jest idealne. Ale nie można też idealizować polskich rolników.
Zakładając sytuację, jaka miała miejsce - że mogą wyeksportować wszystko, najgorsze gówno, bo nikt tego nie sprawdza - to uważam, że logicznym jest, że pozbywają się wszystkiego najgorszego, co mają, skoro mogą za to dostać prawie rynkową kasę. Też bym
@semperfidelis: No to jak pewnie każdego, kto broni naszego jadła.
Jestem z Kaszub i nawet najbardziej radioaktywne truskawki jakie okoliczni rolnicy zbierają (pryskane 20 razy na tydzień - przesadzam trochę ale no często) są dobre i sprzedają się na pniu (czasem są bardziej kwaśne niż słodkie no ale ty mówisz o braku smaku a nie innym). Nie wiem,
@semperfidelis: nie, liczy się wiele różnych badań, a nie pisanie raportu tylko na podstawie jednego systemu zgłoszeń który wygląda tak jak ci wyżej napisałem
@gryyyn: no przesadziłeś, ale pryskanie nie oznacza, że cokolwiek jest tam szkodliwe jeśli MRLe są na odpowiednim poziomie
@semperfidelis: też byłem na ukrainie przed wojną i markety tam, a markety tu to w większości porównanie takie jak u nas pierwsze społem w latach 90tych, a tesco w UK xd
https://www.google.com/search?sca_esv=bcaedf2c29e85c2f&sxsrf=ACQVn0-wOQ7QikGe-wCysPKL2rqyybt8BA:1707739642739&q=silpo+ukraina&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwifvZj24aWEAxWFSfEDHUouAHgQ0pQJegQIDBAB&biw=1536&bih=695&dpr=1.25#imgrc=4UTw2o4lO2yl1M
Tutaj parę fotek, jak wygląda market na Ukrainie. Większość tej sieci tak wygląda. Auchan był dokładnie taki, jak u nas. Makro to samo.
Ale spoko - doszliśmy do konsensusu - U nas nie ma łapówek,
@semperfidelis: Może w czymś bije, ale nie pod względem jakości xD