Wpis z mikrobloga

@56632: tak to jest jak sie planuje nierealną kontrofensywę + wychodzą ofery korupcyjne na jaw, nie mówiąc o propagandzie sukcesu z 2022. Fajnie, że Jankesi drenują rosyjski potencjał militarny(taki był od poczatku jeden z celów amerykanów w tej wojnie, ukry w nato to tylko wydmuszka) ale i tak w końcu usiądą do negocjacji z kacapami. Trzeba ich wspierać, bo to już nie chodzi o ukrów w nato(nigdy nie chodziło), ale o
@56632: @wiciuWw46_xD @Mathas Nie dziwie się, ludzie widzą że zwykłych ludzi traktują jak bydło i nie liczą się z człowiekiem jako żołnierzem. Tylko mają ciężkie warunki, braki w amunicji a w międzyczasie ich własny rząd otrzymuje ogromne wsparcie i defrauduje pieniądze, rząd któremu wojna jest na rękę bo dostają regularne dopływy olbrzymich środków finansowych, militarnych których nawet nie przekazują na front tylko same ochłapy, nie wiadomo co z tym robią z
@Mathas: No to jest ciężki temat, myślę że zdają sobie sprawę z tego. Ale wydaje mi się, że są już zmęczeni tym wszystkim, nie mają woli walki. Dochodzi do tego że Odessa nie jest aktualnie na linii frontu, więc tym bardziej zwykłym ludziom się nie chce. Z tą Odessą możesz mnie wyprostować jeśli się mylę, ale chyba głównie linia bitwy jest na wschodzie kraju tam gdzie się leją od 10 lat.