Wpis z mikrobloga

Od czasu pandemii rzadko jadam na mieście a jak już to mam kilka ulubionych knajp od dawna, natomiast zupełnie nie wiem czy jest coś wartego uwagi z takich co się otwarło w ciągu ostatnich kilku lat.

Tak z ręką na sercu, jakim miejscówkom warto dać szansę? Może nawet być drogo bylebym czuł że płacę za dobre jedzonko a nie jakieś pretensjonalne gówno.

Kitku dla uwagi ʕʔ

#jedzenie71 #wroclaw #sroclaw
Owlosiaty-Dzik - Od czasu pandemii rzadko jadam na mieście a jak już to mam kilka ulu...

źródło: 1000001142

Pobierz
  • 23
@peoplearestrange: no imo vaffa jest mega przehajpowanym lokalem, pizzę to sobie sam zrobię lepszą

Czego szukam to przecież napisałem ale sformułuję to dla ciebie inaczej - bardzo często jak idę do modnej knajpy to muszę dużo zapłacić a jedzenie jest takie żeby zrobić zdjęcie na instagrama i w domu dojeść chlebem bo ani to dobre ani się nie najesz. Szukam miejsc gdzie będę z przyjemnością wracał.

Przykłady:
- lubię hinduską kuchnię,
@Owlosiaty-Dzik: z hinduskiego Himalaya na/przy hubskiej - w srodku wyglada tak, ze dzwonisz po sanepid ale jedzenie super, polecam jalfrezi i garlic naany. Na dowoz szczegolnie klasa, zawsze szybko i ciepłe Tylko Masala (rynek) jest lepsza, choc ceny sa sporo wieksze, ale u nich juz napijesz sie dobrego drinka (polecam ze strawberry w nazwie) i zjesz pyszny deser (polecam kulfi).

Gruzin jest mega slaby w porownaniu z Chinkalnia, a ta jest