Aktywne Wpisy
Yuri_Yslin +17
Przed chwilą czytałem tu dyskusję mirków i dowiedziałem się, że w stolicy potężny budowlaniec kasuje średnio koło 50k za wykończenie mieszkania 60m^2.
Z całym szacunkiem dla wszystkich obecnych na tagu mirków budowlańców, ale IKS DE. To pokolenie płatków śniegu naprawdę płaci Wam 25k miesięcznie za wiercenie i mizianie ścian/podłog klejem? xDDDD
Gdyby mi ktoś rzucił taką cenę, to bym go po prostu zabił śmiechem i zrobił to samemu. W czasach, gdy WSZYSTKO jest w internecie, pokazane na przykładach, a najgorsze, co może się stać po złym wykończeniu to krzywe płytki i nierówne kolory ścian, ludzie naprawdę aż tak nie szanują swoich pieniędzy?
Rozumiałbym
Z całym szacunkiem dla wszystkich obecnych na tagu mirków budowlańców, ale IKS DE. To pokolenie płatków śniegu naprawdę płaci Wam 25k miesięcznie za wiercenie i mizianie ścian/podłog klejem? xDDDD
Gdyby mi ktoś rzucił taką cenę, to bym go po prostu zabił śmiechem i zrobił to samemu. W czasach, gdy WSZYSTKO jest w internecie, pokazane na przykładach, a najgorsze, co może się stać po złym wykończeniu to krzywe płytki i nierówne kolory ścian, ludzie naprawdę aż tak nie szanują swoich pieniędzy?
Rozumiałbym
entgegen +272
Dla odniesienia kalkulator kosztów życia dla Wrocławia i Zurychu: https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Poland&country2=Switzerland&city1=Wroclaw&city2=Zurich
Kolegów ze Szwajcarii dojeżdżających do pracy w Zurychu jedynie 1h w jedną stronę proszę o wspomnienie o tym fakcie w swoim komentarzach, tak żeby nie wprowadzać w błąd czytających.
Pozdrowionka! #szwajcaria #emigracja
Faktem jest to, że po opłaceniu „wszystkiego” na podobnym poziomie zostanie Ci w kieszeni po prostu więcej w Szwajcarii przy tych liczbach.
Tyle zostaje Ci w kieszeni po pokryciu tych kosztów, które są w CH dużo większe. I to możesz sobie albo zainwestować, albo kupić nowego iPhone (za oszczędności z jednego miesiąca, a nie trzech), albo polecieć na jakieś fajne wakacje (za oszczędności z 2 miesięcy, a nie 6) albo kupić samochód znowu za oszczędności z prawie 3 krotnie krótszego okresu.
Ostatni raz nie wyszło, więc wrzucasz znowu to samo xD? Beka z ciebie typie, chyba po prostu nie radzisz sobie życiowo i projektujesz problemy na ogół społeczeństwa.
https://wykop.pl/wpis/74562569/chcialbym-tu-tylko-zapostowac-ostrzezenie-dla-kole
Połowa cen w tym porównaniu które dałeś jest zupełnie z d--y, mówię to jako ktoś kto mieszkał lata wlasnie we Wrocławiu i często tam wpadam, ostatnio tydzień temu.
Nie wiem też czemu piszesz że ostatnim razem nie wyszło, zdaje się że odkryłeś przy poprzednim poście trochę kart ze swojego Szwajcarskiego sukcesu. Mieszkasz 80 km od Zurychu i rąbiesz drewno