Aktywne Wpisy
cichy-spokojny-grzeczny +1215
Plusujesz, jeżeli oglądałeś Ronaldo na Euro 2004. Pokażmy gówniankom ile nas jest.
#mecz
#mecz
Ninvvia +17
Hej ʕ•ᴥ•ʔ
Sporo lurkuje wykop, ale dopiero od niedawna założyłam tutaj konto. Oprócz przeglądania mirko zajmuję się także innymi rzeczami, jak na przykład sprzedażą ubrań na vinted, tutaj kilka przykładów.
#rozowypasek #vinted i trochę #pokazmorde
Sporo lurkuje wykop, ale dopiero od niedawna założyłam tutaj konto. Oprócz przeglądania mirko zajmuję się także innymi rzeczami, jak na przykład sprzedażą ubrań na vinted, tutaj kilka przykładów.
#rozowypasek #vinted i trochę #pokazmorde
Jaki jest najlepszy sposób na zoptymalizowanie strony? Ogólnie to nie muli, ale generowanie pdfów zarzyna serwer...
http://www.yiiframework.com/doc/guide/1.1/pl/caching.overview
Tak?
@Ginden: Polecisz jakiś plugin? Nie wiedziałem o takiej możliwości. Aktualnie korzystam z mpdf...
@Windmark: Ciężko doradzić na podstawie tak szczątkowych informacji. Ze swojej strony mogę tylko napisać jak ja to zrobiłem. Wydzieliłem API, i z drugiego lokalnego serwera wywołuję metodę generującą pdf'a. Oczywiście po wygenerowaniu użytkowni już dalej korzysta z tego pliku cały czas.
@nudnyuser: Czemu?
Nie mam drugiego serwera.
W sensie, że keszujesz, tak?
@nudnyuser: Protip: jeśli umiesz zawiesić system za pomocą JavaScriptu w przeglądarce, zgłoś problem do Google/Mozilli, oferują spore bug bounty.
To im się wygeneruje wolniej, na szczęście nowoczesne przeglądarki udostępniają możliwość wydzielenia obliczeń i skomplikowanych operacji do osobnego wątku, który dostaje tylko małą część mocy procesora i nie blokuje głównego okna przeglądarki.
No właśnie, nie przejmujesz się tym, że wygeneruje wolniej. Ja tak, bo w końcu tworzę usługę dla ludzi, chcę żeby conajmniej nie musieli się denerwować.
IMHO jeśli już piszesz, że telefony trzeba by inaczej zrealizować, no to po co duplikować kod?
PS. Jak się tutaj cytuje? :)
@nudnyuser: > na początku linijki.
Nie wiem co musiałeś zrobić, ale zarówno Chrome jak i Firefox przerwą Ci skrypt po prostu. Firefoxowi możesz wywalić przeglądarkę, Chrome zamknie kartę w ostateczności. Mówię o nieskończonej pętli oczywiście, zbyt głęboka rekursja zostanie znaleziona i przerwana wcześniej.
Nie musisz mieć. Wystarczy coś co wywoła funkcję API.
@Windmark: Nie miałeś cache? O.o