Wpis z mikrobloga

O co chodzi z tymi snowboardzistami siedzącymi często w stadach na środku stoku, i to bardzo często tak, że ich nie widać zza wzniesienia? Nigdy to nie są narciarze, zawsze snowboardziści.
#snowboard oni jakoś na lekcjach z instruktorem was uczą tego, żeby siadać w takich miejscach w których łatwo się w was w--------ć?
#narty
advert - O co chodzi z tymi snowboardzistami siedzącymi często w stadach na środku st...

źródło: img_proxy

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 7
snowboardziarze zakałami stoków!

@JoeGlodomor: nie popieram, ale rozumiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

pogodziłem się już z tym, że 80% z nich nie potrafi używać krawędzi, tylko szurają po tym stoku i zsuwają się robiąc odsypy - trudno, stoki są dla wszystkich
pogodziłem się z tym że cieżko się z nimi jeździ na wyciągu, bo nie są w stanie prosto usiąść i majtają tym snowboardem pół-wpiętym, nie
  • Odpowiedz
@advert: W moim przypadku są to skurcze. Źle mam ustawione wiązania i często łapie mnie skurcz w prawej nodze. Dopiero ostatnio jakoś mocniej zainteresowałem się tematem. Co nie zmienia faktu, że stoję gdzieś w bezpiecznym miejscu gdzie mnie widać i obserwuje otoczenie. Narciarzom też można wiele zarzucić na stoku, więc takie d-----------e się na siłę, że ktoś siedzi jest średnie :D Pozdro.
  • Odpowiedz
pogodziłem się z tym że cieżko się z nimi jeździ na wyciągu, bo nie są w stanie prosto usiąść i majtają tym snowboardem

@advert: to też jest niebezpieczne kiedyś jakiś włoski oski mi tak pociągnął nartę zsiadając z wyciągu (mimo iż miałem nogi złączone najbardziej jak się dało i odsunięte od niego XD), że mi się kolana do środka praktycznie złożyły XD

A parę wpisów niżej przykład typowego deskarza:
https://wykop.pl/wpis/74890653/z-niepozdrowieniem-dla-letnich-kajtowcow-fortyseve
  • Odpowiedz
  • 1
takie d-----------e się na siłę, że ktoś siedzi jest średnie :D

@hemikalik: to nie jest na siłę. mordko, siadanie na środku stoku, często w miejscu niewidocznym dla zjeżdżających, to jakbyś się na środku drogi ekspresowej zatrzymał autem i urządzał piknik xd

spoko, pół biedy jak to robią gdzieś z boku (ale nadal, to zawsze są snowboardziści, nigdy narciarze ( ͡° ͜ʖ ͡°)) ale za takie przesiadywanie
  • Odpowiedz
@advert: moje obserwacje jako snowboardzisty sa takie ze dzbany snowboardzisci siedza na srodku stoku a dzbany narciaze stoja na srodku stoku i jedyna roznica wynika z tego ze na nartach tak sie nie da usiasc xD
Podjedz i zwroc uwage zeby usiedli czy stali sobie gdzies na boku.
  • Odpowiedz
  • 4
a dzbany narciaze stoja na srodku stoku i jedyna roznica wynika z tego ze na nartach tak sie nie da usiasc xD

@wiewior_s: jeszcze jest taka różnica że stojącego dzbana widzisz z daleka i masz czas ominąć, a siedzącego dzbana niekoniecznie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz