Aktywne Wpisy

MLeko29 +37
Matko jedyna. Mirki co się porobiło. Wstałem, patrzę w lustro i jestem bordowy. I jak teraz mam się w pracy pokazać? Co ja rodzinie znowu powiem? Jechać na SOR? Pomóżcie!!
źródło: 1000063243
Pobierz
Co wam daje radość z życia? Nie mam rodziny, mam nieprzerobione traumy, masę problemów i jakoś taki nieszczęśliwy ogólnie jestem.
Jestem obecnie na antydepresantach, czekam aż się załączą, ale tak się zastanawiam, co ludziom samotnym, z problemami, daje radość.
#wykop30plus #pytanie
Jestem obecnie na antydepresantach, czekam aż się załączą, ale tak się zastanawiam, co ludziom samotnym, z problemami, daje radość.
#wykop30plus #pytanie

#programowanie #gamedev
źródło: Screenshot 2024-02-05 at 23.23.55
PobierzGenralnie OpenGL uczy złych nawyków, a jak ktoś nie zamierza pisać niskopoziomowo to mu to nie będzie potrzebne.
więc naukę to chyba lepiej zacząć od gotowego frameworka jakoś i dopiero zacząć grzebać w
Anyway mam pewne elementarne watpliwosci np co do sposobu wykorzystywania shaderow. Zastanawiam sie np czy shadery powinny byc uniwersalne? Czy moze bardziej per materiał, albo wgl per typ renderowanego obiektu. Instynktownie czuje ze abdejtowanie uniformow wielokrotnie w ramach jednej klatki nie jest
@lionbest: ale kłamstwa
@reconn: znajomość OpenGL-a jest niezbędna jak chcesz robić coś z grafiką, API nadal jest wszędzie używane, zarówno w przeglądarkach jak i telefonach