Wpis z mikrobloga

#wykopplus30club #wykop30plus #wykop40plus

Też z wiekiem coraz bardziej czujecie, że w internecie stajecie się mniejszością i coraz mniej rozumiecie komentujących? Wykop, Reddit, komenty na YT i wiele innych - czytasz to i się #!$%@? na głupotę postujących albo ich nieżyciowość a potem przypominasz sobie, że to pewnie ktoś poniżej 25 roku życia wychowany już w innych czasach na innych mediach i zwyczajnie brak szans na porozumienie.

Zawsze sobie za młodu mówiłem, że nie będę jak te stare dziady i bardziej będę się z późniejszymi pokoleniami dogadywał. Czas zleciał a ja słucham gen Z/alfa albo próbuje ich nadpobudliwy kontent konsumować i sorki ale uważam, że to totalni idioci, leniwi, popsuci, narcystyczni, nienauczeni życiem i szkoda na nich czasu(oczywiście nie wszyscy)

Macie podobnie i grozicie pięścią „gdzie ten świat zmierza” czy jednak ogarniacie się i dogadujecie z młodszymi?
  • 44
@kolega_twojej_starej: tez sobie z tego zdaje sprawe, szczegolnie reddit r/Polska ktory byl kiedyś taka moja przyjemnoscia przed spaniem :D teraz jest ciezki do zniesienia, 90% tresci to strachy o maturze, przyszlosci, nieradzenie sobie z nastoletnimi emocjami. Caly swiat jest dla nich czarno bialy bez zadnej szarości, powtarzane jak kalka opinie z internetu bez zadnego wkladu wlasnego czy przyjecia ze moze jedna prawda jest gdzies po srodku bardziej niz w ekstremach. Moze