Hej, ma ktoś jakieś info czy czasem nie deorbitowano czegoś 30 stycznia? Jakoś po 19-20, ja, kumpel, i osobno moja mama w innym miejscu, widzieliśmy na wschodzie nieba ciekawe zjawisko. Na początku widać było jarzącą się i nieruchomą pomarańczową ,,gwiazdę". Zaświeciła mocno, potem całkowicie zgasła, potem znów zaświeciła po paru sekundach niewidoczności i znów zgasła. Po kolejnych paru sekundach pojawiła się spowrotem, a obok niej po prawo na niebie, pokazała się druga identycznie jarzącą się ,,gwiazda" w takim samym kolorze. Po chwili bezruchu rozbłysly obie, i gasnąc zniknęły.
Miały piękny pomarańczowy kolor, po prostu wyglądało to jakby coś się fajczyło ogniem.
Kosmiczny śmieć w atmosferze? Chińczycy znowu coś deorbitowali czy jak?
ja kiedys widziałem obiekt ktory zataczał koła (w pionie) srednica kół była dosyc mała, ciągnął za sobą smugę ale nie taką jak rakieta , troche przypominała smuge kondensacyjną i dosyc szybko rozwiewała sie, po chwili obiekt znikł
@szuleer @Antybristler @konon6969 @AAAAAPsik @wypok_wypok znalazłem info sprzed paru lat, 80 świadków podobne zjawisko, a i rejon się zgadza. Płońsk, Ciechanów i tamta okolica. Może tam jakiś tajny poligon jest czy co?
Zaświeciła mocno, potem całkowicie zgasła, potem znów zaświeciła po paru sekundach niewidoczności i znów zgasła. Po kolejnych paru sekundach pojawiła się spowrotem, a obok niej po prawo na niebie, pokazała się druga identycznie jarzącą się ,,gwiazda" w takim samym kolorze. Po chwili bezruchu rozbłysly obie, i gasnąc zniknęły.
Miały piękny pomarańczowy kolor, po prostu wyglądało to jakby coś się fajczyło ogniem.
Kosmiczny śmieć w atmosferze? Chińczycy znowu coś deorbitowali czy jak?
Może ktoś też widział z was?
#astronomia #kosmos #pytanie #ufo #kiciochpyta
Starlinki są niebieskie jak przelatują
Jest i nagranie
https://plonskwsieci.pl/pl/19_wiadomosci-z-regionu/3707_czym-s-pomara-czowe-wiat-a-obserwacja-tajemniczych-zjawisk-na-niebie-video.html