Wpis z mikrobloga

@asdfghjkl: mikro-plastik + toksyny, szczególnie jak się temperatura zwiększy. Szkło jest dużo lepsze do wszystkiego, a szczególnie pokarmów białkowych i tłuszczy. Szkło nie reaguje z pokarmem.
  • 0
@Beekeeper: zlituj sie panie ( ͡° ͜ʖ ͡°) To jest zapas na kilka miesiecy a nie lat. Pół roku maks. Dzis trafiło do butelek.
Jak myslisz, że oliwa jest przechowywana w hurtowych ilościach? W platikowych beczkach ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • 0
@Beekeeper: fakty sa takie, że rzeczywistość jest taka jak napisałem. Wiekszośc konsumowanej oliwy w krajach gdzie te oliwę sie produkuje jest sprzzedawana w plastikowych butelkach. Czy to w grecji, czy to we włoszech czy w hiszpanii czy gdziekolwiek indziej. Nawet jak kupujesz oliwe w szkle to na 99% leżała ona przed zabutelkowaniem w plastikowych beczkach ¯\(ツ)/¯ Jesli tego roku jest tańsza niż 15eur za litr to w takich plastikowych beczkach leżała
  • 0
@maniok: praktycznie do wszystkiego. Każdy kreteński przepis czy to na ciasto czy cokolwiek innego zaczyna sie od "weź szklanke oliwy" ( ͡° ͜ʖ ͡°). Ale taj jakbym miał strzelic to najwięcej idzie do sałatek wszelkiej maści u mnie w domu. Praktycznie codziennie jem pomidory z octem balsamicznym i oliwą na kolacje