Aktywne Wpisy
Lewusx +28
Osobie która zgadnie ile lat dzieli te dwa zdjęcia i ile kg więcej ważę po prawej, rozpisze plan treningowy i przez miesiąc będę sprawował opiekę nad techniką wykonywania ćwiczeń. (300zł usługa)
Osoby które biorą udział w konkursie (wystarczy spróbować zgadnąć), otrzymują 10% zniżki na prowadzenie online jeśli chciałyby z usługi kiedyś skorzystać. (Ważność do końca roku)
#konkurs
#rozdajo
Osoby które biorą udział w konkursie (wystarczy spróbować zgadnąć), otrzymują 10% zniżki na prowadzenie online jeśli chciałyby z usługi kiedyś skorzystać. (Ważność do końca roku)
#konkurs
#rozdajo
Kamar +57
Od 2025 ma być wprowadzony w Polsce system opakowań zwrotnych. Kolejne chore rozwiązanie rodem #niedzielahandlowa - każdy z nas sortuje już plastiki czy szkło. System ten tak na prawdę jest nowym podatkiem, bo nie będzie od niego mniej smieci na ulicach, a nakłada on na nas konieczność zbierania niezgniecionych smieci i odnoszenia ich do sklepu. Dlaczego to nowy podatek? Dużo osób po prostu kupując jedna sztukę jakiegoś produktu w puszce
Wszędzie płacz o tym jak to całe miasta są w psich odchodach albo widzą osikaną oponę auta, blablablabla. Brednie o wąchaniu psich sików to już pominę.
Park miejski, chodniki, WSZYSTKO z------e śmieciami przez ludzi? Te śmieci, w przeciwieństwie do psich śmieci, się nie rozłożą w kilka tygodni, albo nie wyschną za chwilę. Ale to jest w porządku, zasyfione tereny zielone przez ludzi są spoko, psia kupa jest bebe.
Mam psa, zbieram po nim i mnie ci własciciele, którzy tego nie robią, w-------ą jeszcze mocniej niż was. A jeszcze mocniej wy, śmieciarze.
Zacznę traktować was poważnie i wspierać zakazy psów jak przestanę widzieć lasy, i parki, "obsrane" puszkami, plastikami, i innymi śmieciami produkowanymi przez ludzi. Czekam, możecie pójść i posprzątać, tak jak ja kiedy było ciepło. Ja zbieram śmieci po ludziach, to możecie troszkę tych po psach. A jak nawet na to was nie stać, zanim zaczniecie płakać, to milczcie.
#przemyslenia #psy #psiaki #sprzatamylasy #sprzatajzwykopem #4konserwy
A to o czym mówisz "ujadanie, szczekanie, oszczana winda, pogryzienia" ma ten sam powód co śmieci, nieodpowiedzialni ludzie.
Znajdując analogie do poszczególnych to np. "krzyki przebijające się od sąsiadów, czy z klatki, wrzaski dzieci/nastolatków/dorosłych, winda unurana, bo ktoś przewoził rośliny, albo worki z materiałem budowlanym i się wysypało, dostanie w zęby".
Tak mniej więcej.
Odpowiedzialni ludzie nie śmiecą, nie hałasują cały czas w budynku wielomieszkaniowym, myśląc o sasiadach, nie brudzą windy, a jeśli pobrudzą to posprzątają, nie biją się z innymi, bo
Nie zgadzam się. Jak często się robi remont czy przewozi rośliny a jak często się wyprowadza psa? Sporadyczne krzyki to zupełnie coś innego bo pies szczeka długo i często. Ludzie zostawiają psy na balkonach i taki pies szczeka za każdym razem jak zobaczy jakiś ruch na
W budynku wielomieszkaniowym? Wystarczająco często, żeby to był problem w miejscach z dużym natężeniem egoistów. A jak często psy osikują windy? Bo sugerujesz, że jest to zjawisko z serii "codzienne
Tylko, że wymieniłeś koszty które właściciel może ponieść ale nie musi. Nie ma obowiązku zdobywania wiedzy czy treningu u behawiorysty. Dla mnie to żart, że nie ma obowiązku wykupienia OC na psa. Gdyby były to by się okazało, że większość ludzi jednak nie potrzebuje
Czyli kara jest, ale nieadekwatna, czyli to co powiedziałem. Kary są nieadekwatne za wypadki/zdarzenia spowodowane przez psy, jak i za wypadki/zdarzenia samochodowe. W obu przypadkach potrzeba surowszych
To chyba jest argument za
To był cytat z "Chłopaki nie płaczą", dla żartu, nie widziałeś pewnie.
Większość jednak uzyskuje zwrot od ubezpieczenia? Za zdarzenia spowodowane przez zwierzęta, czy to domowe, czy dzikie? Nie ściemniaj mi tutaj proszę, to jest jeden z trudniejszych przypadków.
Powtarzałeś moje argumenty, nie miałeś żadnych swoich.
Odwracasz cały czas moje argumenty i mówisz "HA,
Całkowicie absurdalny pomysł, że srający psem nie porzuci nawet papierka, a temu od butelki przeszkadzają odchody, to jest jedna grupa brudasów, naśmiecą czym mają pod ręką.
Wpis nie ma sensu, wrzuciłeś na tagu o sprzątaniu, czyli przeczytają osoby dbające o porządek, czyli takie które nie mają nic wspólnego ze śmiecącą
Ty nie masz sensu. Na podstawie tego wprowadźmy zakaz dzieci.
To ma tyle sensu co zakazy psów, bo nieodpowiedzialni ludzie.
Zakażmy noży, bo nie trzeba nic umieć żeby go kupić a można zrobić nim krzywdę.
Żeby osiągnęło to patusów, z targetu tego wpisu, jest 4konserwy. Nie martw się.
@Biskupator: ad personam nie mogło zabraknąć, oczywisty troll jest oczywisty.
Target wpisu jest wątpliwy, zakładasz, że przeciwni odchodom nie mają nic przeciw zwykłym śmieciom, bez przykładów założę, że takich osób nie ma. Albo ktoś trzyma porządek albo nie.