To że 850w uciągnie kartę to wiem, bo rekomendowane jest 750w ;) Ale czy złącza podpasują? Słyszałem, że starsze zasilacze mają z tym problem, ale w moim mam ewidentnie 8 pin. W 2070 te ostatnie 2 piny sterczą nieużywane (w sensie chyba jest 3+4).
@Cedrik mam 4070 ostatnio odpaliłem horizon zero dawn. W ultra na chyba 4k , sprawdzę później. I śmiga fajnie. Zasilacze ci będzie działał o ile karta nie jest na 12 pin
@kocha_to_poczeka myślałem nad wytrenowaniem stable diffusion pod rendery wnętrz. Ale to najwcześniej za 2 tygodnie bym zaczął coś w ogóle w tym działać. Bo czytałem że 4070 nadaje się do tego
@nativ: nawet 3060 daje rade 12 Gb oczywiście, trenować na tą chwile nie trenowałem, bo zajęty bylem ogarnianiem uruchamiania tego co mnie ciekawiło lokalnie i jest moc, na robieniu transkrypcji nawet zarabiam coś tam, ale bardziej idę w stronę manipulacji obrazem, obecnie zastanawiam sie nad zakupem tego co pisałem tylko nigdzie nie mogę znaleźć benchmarku 4070 Ti super 16gb, lub dwóch 4060 ti tylko nie widziałem na żadnym portalu takiej konfiguracji
@nativ: tak z ciekawości zerknąłem na temat wnętrz i narzędzi i jest tego trochę opartych na węzłach, nie za bardzo na szybko dało się ogarnąć, żeby wyglądało to idealnie, ale na spokojnie można przestawiać meble w jednym pomieszczeniu i tworzyć fajne prospekty, to na załączniku zajęło jakieś piętnaście minut, ale nie skupiałem sie za bardzo na jakości
@kocha_to_poczeka dlaczego w ogóle chcę iść w tą stronę czyli rendery tworzone przez ai. Pracuję jako 3d artist. Tworzę modele, animację wizualizacje. Wszystko pod kuchnię. Póki co cały nasz dział robi wizki ręcznie, w blenderze ale przy obecnej szybkości, rozwoju ai. To zostało mi jakieś 2 lata do tworzenia ręcznie wizek. Dlatego, wolałbym się nauczyć tworzenia wizek używając ai. Plan mam taki dalej używać blendera do tworzenia wizek, wrzucić je później w
Przenoszę się z RTX 2070 SUPER na (chyba) RTX 4070 TI SUPER
Pytanie pierwsze:
- Warto, czy czekać na 4080 SUPER? Gram w maksymalnie 2k, nie zależy mi na 4K za bardzo - może kiedyś. A i tu chyba 4070 daje radę z tego co słyszałem ;)
- Ważniejsze pytanie: zasilacz. Posiadam: https://www.x-kom.pl/p/374437-zasilacz-do-komputera-corsair-tx850m-850w-80-plus-gold.html
To że 850w uciągnie kartę to wiem, bo rekomendowane jest 750w ;)
Ale czy złącza podpasują? Słyszałem, że starsze zasilacze mają z tym problem, ale w moim mam ewidentnie 8 pin. W 2070 te ostatnie 2 piny sterczą nieużywane (w sensie chyba jest 3+4).
Styknie?
#pcmasterrace #komputery
Rx 7900xt 20GB jest dużo bardziej opłacalny. ( ͡º ͜ʖ͡º)
@majk3l: Może tak, ale lubię systemy Nvidii jakoś ;)
Tylko ze uruchomienie tego to trochę zabawy jest
lub dwóch 4060 ti tylko nie widziałem na żadnym portalu takiej konfiguracji
@nativ: tak z ciekawości zerknąłem na temat wnętrz i narzędzi i jest tego trochę opartych na węzłach, nie za bardzo na szybko dało się ogarnąć, żeby wyglądało to idealnie, ale na spokojnie można przestawiać meble w jednym pomieszczeniu i tworzyć fajne prospekty, to na załączniku zajęło jakieś piętnaście minut, ale nie skupiałem sie za bardzo na jakości
Pracuję jako 3d artist. Tworzę modele, animację wizualizacje. Wszystko pod kuchnię.
Póki co cały nasz dział robi wizki ręcznie, w blenderze ale przy obecnej szybkości, rozwoju ai. To zostało mi jakieś 2 lata do tworzenia ręcznie wizek.
Dlatego, wolałbym się nauczyć tworzenia wizek używając ai.
Plan mam taki dalej używać blendera do tworzenia wizek, wrzucić je później w