Aktywne Wpisy
#diy #elektronika #hobby #zrobtosam #tojestmultikonto
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
Ca_millo +4
Jeden autobus do miasta, tylko w dni nauki szkolnej. Wieś w Polsce a. Śmiechu warte.
Pytanie do kononologów i staroszkolniaków;
Czy są takie cytaty ze szkolnej, które tak naprawdę nigdy nie padły, lub brzmiały inaczej? Wiecie, jak np. kwestia "nie ze mną te numery Brunner", która tak naprawdę brzmiała "Takie sztuczki nie ze mną, Brunner"
M: do Choroszczy?
K: do Choroszczy.
M: na badania?
K: na badania.
Ciągle mnie zastanawia dlaczego.