Aktywne Wpisy

Rasteris +887
I kolejna tropikalna noc za nami. W Warszawie temperatura spadła do 24 stopni, a za nic tropikalna uznaje się taką gdy nie spada poniżej 20. I kilka następnych dni też ma być takich. A średnio takich nocy w roku było 3 na zachodzie kraju, i poniżej 1 na wschodzie. Ale od kilku lat to dobija nawet do kilkunastu. Temperaturowe to jesteśmy tam gdzie w latach 80 była Bułgaria czy pólnocna Grecja.
I
I

Wrrronika +886
Śmiechu warte
Baba nigdy nie leciała samolotem i na 1 wycieczkę wybrała Sri Lankę xD
Oszczędzała trochę i jedzie na 10 dni sama.
Więc
Baba nigdy nie leciała samolotem i na 1 wycieczkę wybrała Sri Lankę xD
Oszczędzała trochę i jedzie na 10 dni sama.
Więc
źródło: 1000028859
Pobierz

ja uległy junior .net dev spotykam kolegę z gimbazy i jakoś tak przeszło że powiedziałem mu że wydałem dzisiaj całą dniówkę na fryzjera i paliwo do auta. On na to:
Powiedziałem tylko że się nie znam, wiem tylko że jest srebrny i głośny. Wstyd było przyznać że chodzi o honde accord
Oczywiście automatyk musiał mnie zmoggingować swoim samochodem, nie mógł powiedzieć "moje auto" tylko "moja s klasa" nawet mu do głowy nie przyjdzie że może w IT jest kryzys i że i tak jestem farciarzem bo mam pracę i może po 3 latach uda się dobić średnią krajową i pracę w hybrydzie. Normalnie nie jestem zawistny ale #!$%@? mnie to że on skończył tylko zawodówkę kierunek mechatronik i zarabia 10k ojro u hansa (43 833,53 PLN na ten moment) a ja po 4 latach technikum, teraz robie studia, codziennego kolorowania kratek na githubie, uczenia się jakiś automapperów, mediatrów, loggerów i innych paczek zarabiam mniej niż operator wóżka widłowego w PL.
#zalesie #automatyka #programista15k #zlodzieje ##!$%@?
@iluvmypickle: xdd co tu się uczyć. W dzień to można ogarnąć
Musimy zniechęcić masę ludzi do branży żeby ją ratować
@iluvmypickle: ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
wyobraź sobie że masz zespół 2 juniorów, 3 midów i 2 seniorów - biorąc średnie wynagrodzenie każdego z nich (junior
źródło: hqdefault
Pobierz@iluvmypickle: co prawda to zaledwie dowód anegdotyczny ale jednak znam jednego automatyka z doświadczeniem. Też ma strasznie wybujałe ego. Co dziwne akurat mocno podlizuje się naszemu brygadziście, który ma ok. 40 lat doświadczenia w elektryce (od 7 rż. grzebał w małym agd pod okiem ojca) i w energetyce, ma też uprawnienia na średnie napięcie. Ten automatyk regularnie powtarza, że zawodowy elektryk na zachodzie TO JEST KIMŚ a nie tak jak w tej Polsce paskudnej: taki sam budowlaniec jak glazurnik albo hydraulik.