Aktywne Wpisy

SereneCipher +1
W jaki mało inwazyjny sposób zabić kogoś w książce? Że niby przypadek itp Bo pisze pisze i muszę się pozbyć typa i nie wiem jak.

Lolenson1888 +22
Uwaga konkurs
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
źródło: 416dfff53e18b9d3eec9d369076a71cd31fa9c9e7bcee53db0990c11fb192167
Pobierz

Jakkolwiek każdy rozsądny zauważy, że takie wykorzystywanie słabości wymiaru sprawiedliwości, żeby osiągać swoje cele polityczne przez władzę wykonawczą, to niezła patologia i na pewno nie jest to przywracanie praworządności.
aha, bo użytkownik @Kempes: i Roman Giertych tak napisali. Co prawda przedstawiciele władzy sądowniczej twierdzą coś innego.
niezły dowcip, doceniam
aha, bo użytkownik @zobq tak napisał (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
Nie bez przyczyny - ich status i umocowanie prawne jest zupełnie inne (słabsze), niż spółki Polskie Radio SA (i, per analogiam, spółki Telewizja Polska SA). Inaczej mówiąc: to że możesz iść do lasu i zerwać 11 podgrzybków, nie oznacza że możesz też zerwać promieniaka wilgociomierza (bo ten jest objęty ochroną).
źródło: polskie radio
PobierzM.in. na szczególny status PR SA i TVP SA, który sprawia że nie można ich "ot tak" postawić w stan likwidacji na mocy przepisów KSH (ja to rozumiem tak, że ze względu na szczególną funkcję społeczną muszą istnieć "choćby się waliło i paliło", albo trzeba zmienić ustawę o RTV) i na pozorność czynności z art. 83 KC (tj. że jeśli koalicja rządząca na konferencjach otwarcie mówi, że nie chodzi
źródło: temp_file4360621730641870167
Pobierz