Wpis z mikrobloga

@dziwnyczlowiek: mi się podoba tylko ten aero. Może to dlatego że byłem wtedy gówniarzem totalnym i jakieś psp, windowsy 7, iphony, czy xboxy kojarzyły mi się z nowoczesnością i mogłem czegoś takiego dotknąć jak byłem u kolegów którzy mieli bogatszych starych.
Jak patrzę na takie psp czy windowsa 7 to słyszę Shakirę i jej "Waka Waka", mam przed oczami Hiszpanię cieszącą się z euro, później mistrzostw świata, a później kolejnego
  • Odpowiedz
@dziwnyczlowiek Memphis to taki rzyg kolorów, y2k wesolutki, kolorki, radość, Aero takie futurystyczne, wykorzystujemy możliwości sprzętu, a flat to korpojanuszpol, rżnięcie kosztów, wywalamy grafików, wywalamy photoshopa i niech stażysta maluje w paincie, proste kwadraciki, a autorzy grafik fejsa zasługują na specjalne miejsce w piekle. Bierę y2k.
  • Odpowiedz
@Cinoski: dokładnie takie mam wrażenia, choć mi się bardziej aero podoba, y2k było fajne, ale jednak w tym wszystkim też dość przaśne.

Obecny styl to zapaść i źle pojęty minimalizm. Flat design to najgorsze co spotkało ux od dekad, ale kto wie, może już się kończy.
  • Odpowiedz
@dziwnyczlowiek: Memphis kiczowaty, ale najbardziej czytelny chyba. Najgorszy flat. 2 tygodnie temu zmieniłem win7 na win10 i aż ciarki przechodzą jaki ten styl jest bez wyrazu.

Trochę pomaga ustawienie ciemnego motywu- wtedy pasek jest czarny a tło wewnątrz okna szare. Ale nie da się zamaskować wrażenia, że wygląda to jak rysowane przez dziecko w paincie z użyciem jedynie figur i wypełnienia. Nie prosto, a prostacko. Nie czytelnie, a nieczytelnie.
DonRzoncy - @dziwnyczlowiek: Memphis kiczowaty, ale najbardziej czytelny chyba. Najgo...

źródło: szkurva

Pobierz
  • Odpowiedz