Wpis z mikrobloga

Przeczytałem kilka artykułów i zobaczyłem nagrania na YT, które jasno mowią, że:

- większość kobiet, która zainicjowała rozwód żaluje potem swojej decyzji
- kobiety TOTALNIE nie potrafia przewidywac skutkow swoich dzialan
- nie maja zdolnosci wyciagania wnioskow
- same sobie wzajemnie zle doradzaja
- kobieta, ktora cierpi, chce zeby inne kobiety cierpialy, dlatego doradza innej rozwód.

To swiadczy o tym, ze one nie powinny naprawde nigdzie przewodzic. Ani w rodzinie, ani w zwiazku, ani w pracy. Dodatkowo bardzo rzadko potrafia przyznac sie do bledu i wziac odpowiedzialnosc za swoje czyny. Troche szokłem, bo nie sadzilem, ze to jest zbadane XD No ale to troche tlumaczy, dlaczego moje zycie bylo takie #!$%@?... Po prostu czasem pozwolilem kobiecie przewodzic, a to nie moglo sie dobrze skonczyc.

#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #malzenstwo #zwiazki #kobiety #relacjemiedzyludzkie
  • 31
  • Odpowiedz
@lexico obawiam sie ze dojrzaly emocjonalnie czlowiek nie nazywa innych ludzi glupimi, bo wie, ze to nic nie zmieni. Raczej probuje niesc kaganek oswiaty i chociaz troche pomagac innym. Na twoim miejsc zajelabym sie raczej skad w tobie tyle zlosci, bo nie musisz tak sie czuc.
  • Odpowiedz
@terminator800 co do złego doradzania to wiele osób nie ma żadnej wiedzy z zakresu psychologii (nawet jednej książki nie przeczytali) a doradzaja co mają robić w związku inne osoby. Ileż to singli nie z wyboru gada co ma ktoś zrobić w swoim wieloletnim związku mimo że sami nigdy nie mieli okazji tych rad sprawdzić w swojej relacji. Sama słyszałam wiele rad od ludzi którzy radzili mi rzeczy odnośnie spraw o których
  • Odpowiedz
Dlatego niebieski jest głową, a różowa szyją. Wybierajcie mądrze swoje przyszłe partnerki na żony. Jak to jakiś czas temu jedna pani psycholog od relacji powiedziała, 90% z nich się do tego nie nadaje.
  • Odpowiedz
@zbrodnia_i_kawa:

brak umiejetnosci stawiania granic to skutek braku szczerosci z samym soba, brak bycia swiadomym swoich wlasnych uczuc, i wieki zapijania problemow

Powielasz gadanie psychologów teoretyków. W praktyce to ludzie nie stawiają granic bo są na tym tylko stratni.
  • Odpowiedz