W ramach opcji "Dostępna szybsza trasa" w Google Maps dzisiaj jechałem kilkanaście kilometrów po zupełnie nieodśnieżonej drodze, ale za to spotkałem gang #smiesznypiesek więc w sumie spoko. #drogi #zima #polskiedrogi
@SKYFander kiedyś tak wracałem z Niemczech z kolegą. Stara AutoMapa w nawigacji... Najkrótsza trasa poprowadziła przez jakieś pola rolnicze i nieutwardzone drogi o.O
@SKYFander: Ja kiedyś tak przetestowałem a4 quattro z oponami all season. Wszystkie drogi uczęszczane były niby zakorkowane, a te boczne nieodśnieżone były zielone.
Lekcje wyniosłe taka że crossclimate są zarąbiste :)
@cwlmod: błąd, to quattro jest zarąbiste i ogólnie napędy 4x4 zimą. Też chwaliłem opony, dopóki nie przesiadłem się chwilo do identycznego samochodu, z identycznymi oponami, ale z przednim napędem :)
@cwlmod: To ja teraz mam zastępcze auto, niby na zimówkach, jeszcze nowe bo z kolorowymi paskami, jakieś Bridgestone i to jest taka padaka, że tak jak normalnie, nawet na stareńkich Alpinach w poprzednim aucie, to auto się trzymało drogi, a było lżejsze przy tej samej mocy i nieco większym silniku (1.8 vs obecne 1.5 w zastępczym), że się nigdy w nim nie czułem "oho, było blisko żeby się tu uślizgnąć",
@wda79: No ja gdyby nie nowe zimówki i breakdance z kierownicą to też miałbym podobnie ( ͡°͜ʖ͡°) ustałem bokiem na jezdni przed #!$%@?, wielkim jeleniem.
@tellet: A ja tydzień temu przyjechałem w Alpy. Dojazd do hotelu był przez pomniejszy szczyt. Byłem zmęczony długą jazdą, ale jeszcze się pobawiłem na serpentynach przy mocno padającym śniegu, mając 300 koni w fwd i conti 870ts.
Rano jak wyszedłem przed hotel to zobaczyłem że połowa aut miała jakieś skarpety albo łańcuchy xD
#majtczak #afera nie polecam Stomatologia i Medycyna Estetyczna MARLENA MAJTCZAK Numer NIP 6681887199 Numer REGON 387409500 woj. ŁÓDZKIE, pow. ŁÓDŹ, gm. ŁÓDŹ-WIDZEW, miejsc. ŁÓDŹ, Ulica Tymienieckiego, nr 25C, lok. 412, 90-350, ceny wręcz zabójcze
#drogi #zima #polskiedrogi
Jedziesz sobie drogą krajową, pusto, spokojnie
SKRĘĆ W LEWO
20 kilometrów dziurami przez las, trzęsie, maks 40 na
@cwlmod: błąd, to quattro jest zarąbiste i ogólnie napędy 4x4 zimą. Też chwaliłem opony, dopóki nie przesiadłem się chwilo do identycznego samochodu, z identycznymi oponami, ale z przednim napędem :)
@Sszymon: ale ja nie mam quattro, nigdy nawet nie mialem audi :(
Rano jak wyszedłem przed hotel to zobaczyłem że połowa aut miała jakieś skarpety albo łańcuchy xD