Wpis z mikrobloga

@anisek: prostota. 1,5 kg żeberek, 10 łyżek ketchupu, słodka papryka w proszku, 4 łyżki miodu, przyprawa do żeberek.

Pokroić żeberka na mniejsze kawałki, natrzeć przyprawą do żeberek, wsadzić je do naczynia żaroodpornego na godzinę do lodówki. Pozostałe składniki wrzucić do rondelka i rozpuścić mieszając na ogniu. Żeberka piec 20 minut w 180 st, po tym czasie posmarować je sosem z rondelka i piec jeszcze ok 30 min.
@anisek: Możesz się na to szarpnąć tylko wtedy, gdy posiadasz moc do krojenia cebuli i patelnię kupioną w carefourze/tesco na wagę. Pokrój cebulę w kostkę i wrzuć na patelnie - danie gotowe! Dasz radę? Bułka tarta jest tutaj tylko burżuazyjnym dodatkiem, który nadaje smaku spalenizny i bonusowej goryczy, wiesz, takie życiowe jedzenie się robi.