Wpis z mikrobloga

wy też przed założeniem tu konta nie znaliście słowa zakola/norwood?
te słowa są tu powtarzane jak mantra, podobnie jak twierdzenie że poniżej 180cm albo 15k nie masz szans na szczęśliwe życie, codzienne tłoczenie do głowy jakiś 'pillowych' dogmatów, jak w jakiejś sekcie XD
#wykop #psychologia
fhgd - wy też przed założeniem tu konta nie znaliście słowa zakola/norwood?
te słowa ...

źródło: 1721fa6cbda345e859d68b9a8ea25f23a4d756e565edf9ed0f44d42aad276bbf

Pobierz
  • 103
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tryt_on:

Tak na marginesie: Lubię czytać twoje wpisy, ale czasami jakiś rage-mode ci się załącza i piszesz w taki niemiły i czepialski sposób. Aż strach zagadać i napisać cokolwiek, bo zaraz dowiesz się że: kłamiesz, manipulujesz, masz urojenia czy jesteś głupi:/ Serio nawet wysyłając ci tę wiadomość mam pewne obawy.( ͡° ʖ̯ ͡°)

Nigdy nikogo nie nazwałem głupim. Nawet nie próbowałem tego w żaden sposób wykazywać. Jeśli chodziło ci o to, że piszę ludziom, że nie potrafią pisać i czytać, to tak - piszę tak. Piszę o tym dlatego, że nie da się komuś czegoś wytłumaczyć, gdy on nie umie czytać lub, gdy zgrywa głupa i udaje, że nie umie pisać, i wiecznie udaje, że chodzi mu o coś innego niż napisał, i co chwila zmienia zdanie, i wmawia, że napisał coś innego lub, że ja napisałem coś czego nigdy nie napisałem. Wtórny analfabetyzm w Polsce to ponad 60% - łatwo na kogoś takiego trafić. Przyzwoitość wymaga, aby wskazać takiej osobie, że nie jesteś w stanie jej pomóc i powinna najpierw popracować nad czytaniem ze zrozumieniem, aby tę pomoc kiedykolwiek od kogokolwiek otrzymała, aby była w stanie ją przyjąć, zrozumieć. Jeśli tylko udawał, to też jest to dla niego uwaga,
  • Odpowiedz
@Nemayu:

Bo podstaw mieć nie musi, ale ma pełne prawo do posiadania dowolnej opinii/poglądu na dowolny temat - nie tobie o tym decydować.

Napisałem ten truizm, licząc na to, że się opamiętasz, bo dałeś się strigerować Opowi jak mały chłopiec. I na swoje własne życzenie wciągnąłeś w niepotrzebną pyskówkę.
Ogólny sens tego
  • Odpowiedz
@Tryt_on:

Myślę, że słowa Opa cię zwyczajnie zabolały

Przecież to tobie odpisałem rozwlekle, a nie jemu. Jemu zwyczajnie tłumaczyłem błędy jego założenia. Słowa nie muszą mnie zaboleć, abym dostrzegł ich krzywdzącą naturę. Empatia.

Wpis opa można rozumieć też pomijając jego
  • Odpowiedz