Wpis z mikrobloga

  • 0
@GeDox schab kupowałem i normalnie dawało się jeść. Zawsze do wyjwbania około 20 procent ale wtedy pozostaje samo dobre. A tu żeby wszystko wyciąć było by 50 procent no i kotleta nie dałoby się zrobić bo brak kształtu
  • Odpowiedz
@Muszczyna:
1. To nie jest schab tylko karkówka - czasami się tak trafia w pakowanych schabach trzeba patrzeć co się bierze.
2. Karkówka też jest spoko, ale jak chciałeś schab to było brać schab.
3. "Białe" to tłuszcz, który wytapia się podczas smażenia. Tłuszcz jest przewodzicielem smaku. Strach pomyśleć co byś zrobił ze stekiem Wagyu, który wygląda tak:
brass - @Muszczyna: 
1. To nie jest schab tylko karkówka - czasami się tak trafia w p...

źródło: antrykot-japonskie-wagyu-klasa-a5

Pobierz
  • Odpowiedz
@Memiara:
Nie ma co zamykać, bo z jakichś względów OP nie ma pojęcia o obróbce mięsa i wycina co dobre, bo mu się kolor nie podoba.
  • Odpowiedz
@brass ja z piersi i ze schabu wycinam daremne kawałki, jesli chodzi o karczek to nie kupuje bo do mnie nie przemawia ten wygląd ani „żylasta” struktura xD
  • Odpowiedz
@Muszczyna: nikomu nic się nie #!$%@?ło w pakowaniu mięsa. Często w marketach jest tego typu schab pakowany ale masz na tyle przezroczyste opakowanie że można wybrać inny kawałek. Ja zawsze oglądam z obu stron żeby wiedzieć +/- ile będę miała odpadu. W tym wypadku ominelabym to mięso i szukała dalej no ale tobie chyba się nie chciało i teraz jojoczysz na forum. A po drugie to mogłeś zmielić i miałbyś
  • Odpowiedz