Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim

Co uważacie o pokoju na studiach? Wielu kategorycznie musi w kawalerce mimo, że nie są jakimiś finansowo oskarkami z domów, że dostaną na kawalerkę i na imprezy. Na takim pokoju można dużo zaoszczędzić przez cały okres studiów a wielu właśnie kończy bez oszczędności oddalając się chociażby wkładu. #oszczedzanie #pieniadze

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim to zależy od warunków finansowych… jak cię stać, to bierz kawalerkę, jak nie (lub ci szkoda), to pokój…

osobiście zawsze troszkę chciałem mieszkać na stancji, ale pewnie szybko bym znienawidził, bo ludzie zostawiają po sobie syf
  • Odpowiedz
@mirko_anonim 3 lata tak mieszkalam na studiach i bylo super. Mieszkaliśmy w 4 - kazdy w swoim pokoju. Spotykaliśmy się w kuchni na piwku, pytalismy czy komus coś wyprac jak sami robilismy swoje pranie, martwilismy się jak ktos dlugo nie wracal do domu - a nie uprzedzil że będzie późno itd. Nikt z nas wczesniej się nie znal, ludzie rotowali (w sumie przez 3 lata mieszkalam z 20 osobami). Zajebiście to
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jak ja byłam na studiach to normą było, że znajomi z lo dogadywali się i razem wynajmowali mieszkania (np dwie osoby dwupokojowe, trzy osoby trzypokojowe itp), miało się pokój ale bez dyskomfortu mieszkania z kimś obcym.
  • Odpowiedz