Wpis z mikrobloga

@JudeMason: Powiem odwrotnie. Wszystko mi się podobało :D mieszkałem tam całe studia + 2 lata po. Wyprowadzka nałożyła mi sie z najazdem kolegów zza wschodniej granicy ale w mieście bywam regularnie kilka razy w miesiącu (pracuje zdalnie ale odwiedzam biuro) no i przynajmniej w moich oczach to miasto zmieniło się o 180*. Pomijając ceny nieruchów to po prostu zrobiło się ciasno. Miasto nie było i nadal nie jest przygotowane na
  • Odpowiedz
@JudeMason: Krakow jest dramatyczny do życia. Korki ogromne infrastuktorua niedostosowana do 2024r wszędzie ciasto centra biznesowe po za miastem. Do tego miliony erazmusow o turystów: to jest miasto żeby przyjechać na 3 dni ale nie tam mieszkać. Już bym chyba wolał mieszkać w jakimś Zabierzowie czy Niepołomicach i dojeżdżać niż żyć tam na co dzien
  • Odpowiedz
@owsikalfred to też nie jest wyjście xD spróbuj dojechać z takich Bronowic do Niepołomic o 15 albo z Płaszowa do Zabierzowa. Ponad godzina zmarnowana. Jako mieszkaniec Krakowa najlepszym wyjściem jest wyprowadzka i odwiedzanie Kraków tylko jako wspomnienie w głowie i to też nie często żeby się nie wkurzać
  • Odpowiedz
@JudeMason organizacja ruchu, smród, ceny i ta egzaltacja niektórych lokalsów bo to Kraków.

Tym miastem przez prawie 2 dekady rządził absolutnie niepodzielnie facet który już ponad 10 lat temu powinien beknąć chociaż by za spekulacje walutowe (nie swoją kasą). A spekulacje to pewnie nie wszystko.

Deweloperka z kasą jest bezkarna patrz: nielegalne wyburzenie zabytków pod inwestycje.
Więcej, kilka lat temu jednemu facetowi zburzyli dom (pracował za granicą) bo deweloper chciał sobie inwestycje ładnie
  • Odpowiedz
@Docent_Jan_Mula: właśnie musiałem kiedyś dojeżdżać przez pewien czas do shell z Kurdwanowie który jest tuż obok i była to jakaś masakra xD w normalnym mieście jechał bym max 20 minut komunikacją miejską tutaj było to od 40 do 60 minut więc wybierałem auto i robiłem to w 30 minut (dobrze że p+r był obok). I właśnie myślałem że taka skawina dla mieszkańcy Krk to rozwiązanie optymalne. Ale oczywiście mogę się
  • Odpowiedz
@owsikalfred szukałem mieszkania zaraz przed wejsciem bk2, lokalizacje w Krakowie można podzielić na średnie, złe, bardzo złe i tragiczne (np. Złocień). A każde miasto typu Skawina czy Zabierzów ma wady w postaci wąskich gardeł wjazd do nich się korkuje, poza tym jak już otworzą obwodnicę północną, to w ciągu kilku lat będą remontować A4 wraz z węzłami to Skawine można sobie odpuścić. Najmniej tragiczny będzie wybór wschodu czyli Niepołomic, ale pod
  • Odpowiedz