Wpis z mikrobloga

#tvrepublika #neuropa #4konserwy

Nie podoba mi się hejtowanie Newelicza za to, że jest byłym skazanym. Odsiedział swoje. Nie podoba mi się łatkowanie byłych skazanych, to krecia robota wobec wysiłków resocjalizacyjnych. Jeśli jako społeczeństwo, chcemy piętnować byłych skazanych przez całe życie - to dawajmy po prostu dożywocia i tyle. Istota resocjalizacji polega na tym, że po wyjściu z pierdla masz wrócić jako normalny obywatel. To nie tylko wysiłek byłego skazanego ale i społeczeństwa. Owszem, w pewnych układach to nie powinno działać - osoba skazana za pedofilię lepiej aby nie pracowała w szkole już nigdy.

Newelicza można oczywiście jechać za to, że jest w pisowskiej stacji, czy to, że go dwóch studenciaków zaorało, ale za bycie byłym więźniem jest słabe.
LebronAntetokounmpo - #tvrepublika #neuropa #4konserwy 

Nie podoba mi się hejtowanie...

źródło: maxresdefault

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LebronAntetokounmpo: Akurat jak najbardziej należy. Bo chłop wcale się nie zresocjalizował, tylko z radością pracuje dla bandy quasi-mafijnych degeneratów. Rzekłbym, że wręcz po odsiadce mu się pogorszyło, bo wytwarzanie narkotyków - czyli wolnorynkowa działalność, to w sumie niegroźne hobby, w porównaniu do wciskania ogłupiającej propagandy.
  • Odpowiedz
@Pantokrator: wy macie sami przecpane mozgi. pisowska szczujnia to prywatna stacja więc mogą sobie zatrudniać i bredzić na antenie co chcą. mogą nawet fejk njusy wymyslać. bo to prywata stacja jak tvn
  • Odpowiedz
@Arcyksienciuniu: Produkcja narkotyków to też prywatny biznes, tylko mniej szkodliwy.
Typ w pierdlu się zdegenerował i wrócił jako o wiele gorszy człowiek.
"On tylko wykonywał rozkazy" to niezbyt skuteczna linia obrony. Nikt go tam siłą nie zawlókł i spluwy do łba nie przystawiał.
  • Odpowiedz
@Pantokrator: Znowu swoje psycholskie teorie ciągniesz, tym razem srasz na resocjalizacje bo nie lubisz tej stacji i kolesia xD Gdyby to był ktoś po skazaniu kogo lubisz to oczywiście inaczej byś gadał obłudniku. Chłopski rozum at its finest, ale taki chłopski rozum moralizatorski gdzie uważasz się za oświeconego, mądrzejszego i bardziej prawego od innych. Prosta droga do fanatyzmu, uważaj żeby nie skończyć jak Major z Republikii, bo IMO dużo się
  • Odpowiedz
mogą nawet fejk njusy wymyslać. bo to prywata stacja jak tvn

@Szalom:
@Catit ¯\(ツ)/¯ tak wlasnie na wykopie broni sie tvnow i innych.
prywatna stacja mogą sobie puszczać co chcą. nie znacie tej narracji? no i ja sie z tym syfem nie zgadzam. uważam ze jednak za slowem dziennikarstwo coś więcej stoi niż "prywatne moge wszystko"
  • Odpowiedz
@Arcyksienciuniu: Ja uważam, że ten człowiek to przykład resocjalizacji totalnie nie udanej. Bez resocjalizacji ciężko udawać, że to co było przed odsiadką, to już nieaktualne. A że teraz działa w granicach prawa? Prawa z moralnością nie należy mylić.
  • Odpowiedz
@Pantokrator no wiadomo. Jak nie jest po odpowiedniej stronie politycznego sporu, to można mu jechać po przeszłości. Obrzydliwe w #!$%@?.

Koleś odsiedział swoje i tak - resocjalizacja zadziałała. Nie produkuje dragów, nie łamie prawa. Pracuje legalnie jako dziennikarz - może dla szczujni, może słabo - wali mnie to. Jego wyrok nie ma tu nic do rzeczy, więc wypominanie mu tego jest kontrproduktywne dla całego systemu resocjalizacji... No ale taki fanatyk jak
  • Odpowiedz
@zloty-melonik: Hahaha, no wiadomo, jak robi ohydną propagandę dla pisowskich gnid, to nie można po nim jechać, bo...

...no w sumie, to #!$%@? nie potrafisz tego uzasadnić. Po prostu twoja plemienna "moralność" prymitywa nakazuje ci tego degenerata bronić.

Co do resocjalizacji - gówno, a nie zadziałała. Zamiast uczciwie odpowiadać na popyt, zaczął tłoczyć ludziom do łbów narodowo-socjalistyczne gówno w sosie katotalibańskim na zlecenie mafii pasącej się na kasie podatnikóa. Co
  • Odpowiedz
@zloty-melonik: Ty i stary, czyli wy, dwaj.
Ale ty jesteś bystry XDDDDDD
Przy okazji, reprezentujesz typowy dla chłopa, przegrywa, poziom agresji, wulgarności i prymitywizmu, więc będę cię jak chłopa spod tagu #przegryw traktował. W internecie nie liczy się wybrany pasek, a to, co sobą człowiek reprezentuje. W twoim wypadku - jest to dno intelektualne w bardzo męskim wydaniu.
#czarnolisto

Przegapiłeś okazję na podanie argumentów na moje
  • Odpowiedz