Aktywne Wpisy
dziobnij2 +28
Prawie pierwsza w nocy. Poszedłem sobie na molo. Zero ludzi. Wszyscy śpią, bo jutro wstają do pracy, żeby zarobić na utrzymanie siebie, swoich rodzin i swoich ukochanych dzieci. Ja nie mam po co iść wcześniej spać, bo i tak następnego dnia będę gnił na rencie w domu. Bez dziewczyny, bez znajomych, bez własnej rodziny. Mam dziedziczną, postępującą chorobę genetyczną. Z roku na rok jest coraz gorzej. Nigdy nie będę miał ani żony,
wfyokyga +13
Coś się źle czuje ehhh Już się nie doczekam dnia, w którym nic mnie nie będzie boleć i się bede dobrze czuł
Nie podoba mi się hejtowanie Newelicza za to, że jest byłym skazanym. Odsiedział swoje. Nie podoba mi się łatkowanie byłych skazanych, to krecia robota wobec wysiłków resocjalizacyjnych. Jeśli jako społeczeństwo, chcemy piętnować byłych skazanych przez całe życie - to dawajmy po prostu dożywocia i tyle. Istota resocjalizacji polega na tym, że po wyjściu z pierdla masz wrócić jako normalny obywatel. To nie tylko wysiłek byłego skazanego ale i społeczeństwa. Owszem, w pewnych układach to nie powinno działać - osoba skazana za pedofilię lepiej aby nie pracowała w szkole już nigdy.
Newelicza można oczywiście jechać za to, że jest w pisowskiej stacji, czy to, że go dwóch studenciaków zaorało, ale za bycie byłym więźniem jest słabe.
Typ w pierdlu się zdegenerował i wrócił jako o wiele gorszy człowiek.
"On tylko wykonywał rozkazy" to niezbyt skuteczna linia obrony. Nikt go tam siłą nie zawlókł i spluwy do łba nie przystawiał.
@Szalom:
@Catit ¯\(ツ)/¯ tak wlasnie na wykopie broni sie tvnow i innych.
prywatna stacja mogą sobie puszczać co chcą. nie znacie tej narracji? no i ja sie z tym syfem nie zgadzam. uważam ze jednak za slowem dziennikarstwo coś więcej stoi niż "prywatne moge wszystko"
Komentarz usunięty przez moderatora
Koleś odsiedział swoje i tak - resocjalizacja zadziałała. Nie produkuje dragów, nie łamie prawa. Pracuje legalnie jako dziennikarz - może dla szczujni, może słabo - wali mnie to. Jego wyrok nie ma tu nic do rzeczy, więc wypominanie mu tego jest kontrproduktywne dla całego systemu resocjalizacji... No ale taki fanatyk jak
...no w sumie, to #!$%@? nie potrafisz tego uzasadnić. Po prostu twoja plemienna "moralność" prymitywa nakazuje ci tego degenerata bronić.
Co do resocjalizacji - gówno, a nie zadziałała. Zamiast uczciwie odpowiadać na popyt, zaczął tłoczyć ludziom do łbów narodowo-socjalistyczne gówno w sosie katotalibańskim na zlecenie mafii pasącej się na kasie podatnikóa. Co
@zloty-melonik: Tak to możesz sobie do ojca mówić. Wyjaśnienie będzie później.
@zloty-melonik: Tak.
Taka praca jest znacznie gorsza i znacznie szkodliwsza.
Ale ty jesteś bystry XDDDDDD
Przy okazji, reprezentujesz typowy dla chłopa, przegrywa, poziom agresji, wulgarności i prymitywizmu, więc będę cię jak chłopa spod tagu #przegryw traktował. W internecie nie liczy się wybrany pasek, a to, co sobą człowiek reprezentuje. W twoim wypadku - jest to dno intelektualne w bardzo męskim wydaniu.
#czarnolisto
Przegapiłeś okazję na podanie argumentów na moje