Aktywne Wpisy
Sylvio19 +1605
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
ultraknur3001 +88
Co parę dni jeżdżę 3 pasmową ekspresówką i za każdym razem mijam kilkanaście aut jadących środkowym pasem (nie wyprzedzają, nie ma zjazdu niedaleko)
Jak mijam takiego prawym pasem to nawet mu się w głowie lampka nie zaświeci "hmm chyba coś jest nie tak"
Dla nich panuje jakaś niepisana zasada typu "prawy pas to lawa"?
#motoryzacja #drogi #prawojazdy
Jak mijam takiego prawym pasem to nawet mu się w głowie lampka nie zaświeci "hmm chyba coś jest nie tak"
Dla nich panuje jakaś niepisana zasada typu "prawy pas to lawa"?
#motoryzacja #drogi #prawojazdy
A jesli piekarnik to robiłeś na dwa razy? (wpierw podpiec, wyjąć, dodać reszte i dalej). Daj jakis tips jak to uzyskałeś..
Biedniejesza wersja bo grzanie tylko na górze ale temperatura 450 stopni dochodzi i pizze wypiekam 60sekund tylko. Wtedy z zewnatrz jest lekko chrupiaca a srodek miekki i pelno
@Malekkkk12: Ekstra. Dzieki za info. Zrobię z termo jak radzisz. Ja dziś też będę piekł, klusek się od piątku w lodówce kisi. Zobaczymy co w tym roku wyjdzie (piekę pizze rytualnie co sylwester i tylko wtedy hehe).
Pozdr
Daję tylko 1,45 g świeżych drożdży a jak uzywam suchych instant co mamy w markecie to 0.7 gram bo one mocniejsze nawet od piwowarskich drożdży.
Z wodą mozna sobie kombinować. 60% hydracji na poczatek ale
Idealnie 70% bo elektryczne piekarniki wysuszają ciasto niestety