Wpis z mikrobloga

Gdyby ktokolwiek jeszcze się zastanawiał dlaczego zmiana w TVPiS była konieczna.

Dzisiejszy "protest w obronie wolnych mediów" na relacji TVPiS, które okupuje z wanny redaktor naczelny Samuel Pereira wygląda niczym Marsz Miliona Serc. W rzeczywistości mamy tam Oskarka, rodziny polityków i małą grupę protestujących.

Tym właśnie różni się obiektywność i rzetelność dziennikarska od tępego ładowania propagandowego, partyjnego ścieku w umysły obywateli, którego jedynym celem jest odpowiednio spolaryzować społeczeństwo, tak by ukochana partia zyskała więcej głosów wyborczych. I to właśnie najgorsze przewinienie mediów publicznych, które są opłacane z naszych podatków.

Nie wyobrażam sobie by Koalicja większości parlamentarnej miała dalej finansować ten ściek, który przed zaprzysiężeniem był stricte pro-PiS, a po nim w całości anty-rządowy. Możecie kwestionować sposoby rozwiązania tego problemu i w większości w pełni się z Wami zgodzę - pewnie można było to przeprowadzić lepiej (chociaż sam nie wiem jak). Z drugiej strony codziennie oglądałem i komentowałem TVPiS i nic się tam nie zmieniło, ta stacja nadal była tubą partyjną tej jedynej, słusznej partii i sam dziwiłem się, że nie dokonali tej zmiany wcześniej.

A wszystkie te akcje z okupującymi instytucje państwowe i przepychającymi wszystkich posłami, krzyczącymi wniebogłosy o "naruszaniu nietykalności cielesnej posła" są zwyczajnym krzykiem agonii umierającej partii. Oni doskonale zdają sobie sprawę, że bez maszynki propagandowej w postaci TVP i TVP Info nie mają absolutnie żadnych szans na uzyskanie chociażby zbliżonego wyniku jak w ostatnich wyborach parlamentarnych - i właśnie stąd ten cały krzyk i okupacje. Nie ma innego powodu jak utrata stołka, władzy i możliwości powrotu do rządzenia, a co za tym idzie - wydawania naszych pieniędzy.

W przyszłych wyborach, chociażby miały się odbyć wcześniej niż za zakładane niecałe 4 lata - wygra znowu Koalicja. Widać to po "tłumach" w obronie demokracji, które rzuciły się na poparcie tej agonii PiS w obronie własnej tuby propagandowej; widać to także po wypowiedziach i eskalowaniu całego zdarzenia przez polityków PiS - zamach stanu? Stan Wojenny? Jaruzelski? Serio?

Radę Mediów Narodowych stworzyło PiS w 2016 roku i jej jedynym celem było zabetonowanie tej splugawionej przez polityków instytucji państwowej.

Nie jestem za Koalicją, nie optuje za żadną konkretną partią czy klubem.
Miałem zwyczajnie dość TVP i ich kłamstw oraz manipulacji, dlatego komentowałem pod swoim nazwiskiem większość ich "artykułów", starając się punktować przekłamania i zachęcać zwolenników do samodzielnego myślenia. I dlatego właśnie podkradając od innego użytkownika Twitter dzielę się z Wami sposobem narracji, którą kształtuje tą chorą szczujnię.

Możecie się ze mną nie zgadzać - jeśli będziecie chcieli na pewno wejdę z Wami w merytoryczną dyskusję (bez obrażania kogokolwiek). Dla mnie wyborcy PiS nie są idiotami - jesteście zindoktrynowanymi przez 8 lat lemingami (nie używam tego obraźliwie, jeno by podkreślić przekaz) PiS, którzy wierzyli tylko jednemu źródłu.

Ja nie wierzę ani TVP, ani TVN, ani Onet, ani Wyborczej, ani Niezależnej - i właśnie takie podejście zalecam każdemu z Was. Zadawajcie pytania, czytajcie różne źródła (nie tylko z jednej strony politycznej) i budujcie własne zdanie. Każdy nośnik mediów ma za sobą kapitał, czy to polityczny czy finansowy i źródła, które mogą nie być spójne z Waszą ideologią czy spojrzeniem na świat - ale wszystkie z nich mają jeden, wspólny cel, czyli "kształtowanie światopoglądów". Zastanówcie się, czy własny światopogląd chcecie kreować sami, czy wolicie by zrobił to za Was ktoś inny.

#polityka #polska #tvpiscodzienny #heheszki
wesolakielbasa - Gdyby ktokolwiek jeszcze się zastanawiał dlaczego zmiana w TVPiS był...

źródło: GCJA1UxXcAAbeKL

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wesolakielbasa: Jarosław zmobilizował minimum 2mln prawdziwych Polaków! Nie to co na marszu Tuska! Polacy pokazali że są gotowi walczy ramię w ramię z Jarosławem pod jego wezwaniem! Tej siły już nie zatrzymacie! Genialny strateg rozgrywa partie 5d a w narodzie siła! Widać że polska się pezebudzila! Wspaniałe naczelniku! Prowadź nas ku zwycięstwu!
Jarosław, Jarosław, Mateusz, Mateusz! Wiwat PiS wiwat

Ja piergole co za geteska! Kaczyński to właśnie pokazuje co ty
  • Odpowiedz
@regent21: Ale wiesz jaką będziesz miał odpowiedź ze strony zwolenników PiS? "Poczekaj na 11 stycznia".
Ja poczekam, i zamieszczę z tej okazji następny wpis ukazujący jasno, jak bardzo ta partia jest bliska Waszemu sercu - a nie portfeli. Bo moim zdaniem jeśli obecna Koalicja da takie same zapomogi, wsparcia i dofinansowania co poprzednia - a w kontrze do tego w mediach zaczną (w końcu!) pojawiać się informacje o tych wszystkich
  • Odpowiedz
@wesolakielbasa: nie zgodzę się z tym, że był inny sposób na odzyskanie PAP i TVP. Znając życie, nawet gdyby Koalicja zagrała w grę PiS i trzymała się ich dziurawych/niekonstytucyjnych przepisów, to ostatecznie byłby taki sam cyrk jak dzisiaj. Niestety, nikt z ustawodawców nie przewidział, że władze w Polsce może przejąć tak antydemokratyczny twór jak PiS i zrobić taki b----l w prawie, a prezydent będzie jawnie utrudniał legalne przekazanie władzy.
  • Odpowiedz
@makaronzjajkiem: nie wiem czy był inny sposób i może faktycznie pozostało im tylko to, co zrobili.
Wiem natomiast, że niezależnie od podjętej metody przejęcia TVP to ten twór propagandowy jest dla PiS na tyle kluczowy, że i tak skończyłoby się na protestach i okupacji siedzib. Oni nie mogą sobie pozwolić na utratę swojej tuby, bo bez niej nie wygrają już kolejnych wyborów.
  • Odpowiedz