@Wraczek: Ministerstwo edukacji jest ważne, dla patii. Bo ono kształtuje przyszłych wyborców. Zawsze jest upadlanie ministra edukacji przeciwnej partii. Tak to działa.
@loczyn no nie wiem. zapowiedziała że zwolni wszystkich kuratorów bo "wypełniali polecenia ministra Czarnka." jak rozumiem od obsadzonych swoich będzie wymagała żeby nie wypełniali jej poleceń?
@lewc_rain_zuk: Patrzysz w krótkiej perspektywie. Świadomość tego, co w koło Ciebie się dzieje nie zdobywa się w wieku 7 czy 8 lat. Ale co najmniej w przedziale 20 do 30 lat. Dodam jeszcze jedno. Coś z autopsji. Gdy studiowałem byłem pod przemożnym wpływem wykładowców i materiału, który przerabialiśmy. Moje poglądy były zbieżne z tym przekazywali wykładowcy. Potem moje poglądy zaczęły ewoluować w innym kierunku. Oczywiście to dotyczy tylko mojej osoby.
@loczyn: no ale taki z konkursu będzie wypełniał polecenia czy nie będzie musiał? ja rozumiem, że chce ich wymienić, ale powód ("wypełnianie poleceń") jest nielogiczny.
no ale taki z konkursu będzie wypełniał polecenia czy nie będzie musiał?
ja rozumiem, że chce ich wymienić, ale powód ("wypełnianie poleceń") jest nielogiczny.
@PotwornyKogut: To kwestia raczej dobranych słów, wiadomo, że chodziło o to, że WYKONYWALI KOMENDY Czarnka nie zważając na nic. System powinien być tak skonstruowany, że jeden aparat zależny od drugiego ma możliwość obrony/postawienia się jeśli godzi to w dobro społeczne. Struktury mafijne PiS trzeba wyplenić jak robactwo.
Struktury mafijne PiS trzeba wyplenić jak robactwo.
@loczyn: i wolałbym, żeby powiedziała właśnie to, może tylko w łagodnych słowach, zamiast argumentu o słuchaniu poleceń, bo całość aparatu państwa powinna polegać właśnie na wypełnianiu poleceń. inaczej mamy anarchię.
Czemu od dwóch tygodni wszyscy zewsząd straszą wojną? Jak to się stało że w ciągu kilku miesięcy przeszliśmy ze śmiania się z orków i wyśmiewania Putina ze na ukrainie nic nie jest w stanie zrobić, do zapowiedzi że zaraz wojna i to na terenie Polski?
#bekazpisu #polityka #sejm
@Papudrak: to tylko pokazuje jakimi nieudacznikami byli pisowcy XD po 8 latach ich rządów w grupie 18-29 lat zajęli 5 miejsce w tych wyborach
jak rozumiem od obsadzonych swoich będzie wymagała żeby nie wypełniali jej poleceń?
Ale co najmniej w przedziale 20 do 30 lat.
Dodam jeszcze jedno. Coś z autopsji. Gdy studiowałem byłem pod przemożnym wpływem wykładowców i materiału, który przerabialiśmy. Moje poglądy były zbieżne z tym przekazywali wykładowcy. Potem moje poglądy zaczęły ewoluować w innym kierunku.
Oczywiście to dotyczy tylko mojej osoby.
ja rozumiem, że chce ich wymienić, ale powód ("wypełnianie poleceń") jest nielogiczny.
@PotwornyKogut: To kwestia raczej dobranych słów, wiadomo, że chodziło o to, że WYKONYWALI KOMENDY Czarnka nie zważając na nic.
System powinien być tak skonstruowany, że jeden aparat zależny od drugiego ma możliwość obrony/postawienia się jeśli godzi to w dobro społeczne.
Struktury mafijne PiS trzeba wyplenić jak robactwo.
@loczyn: i wolałbym, żeby powiedziała właśnie to, może tylko w łagodnych słowach, zamiast argumentu o słuchaniu poleceń, bo całość aparatu państwa powinna polegać właśnie na wypełnianiu poleceń. inaczej mamy anarchię.