Wpis z mikrobloga

Czy branża .NET jest rozbudowana we Wrocławiu? Przeglądnąłem Pracuj.pl i jakieś tam oferty są, ale nie ma ich wiele (tak jak w przypadku innych branż programowania). Idzie w tym mieście wbić się do branży jeśli w miarę się ogarnia te juniorskie tematy?

#pracait #wroclaw #pytanie #programista15k
  • 14
  • Odpowiedz
@_gabriel: Znasz powiedzenie o rabinach ( ͡° ͜ʖ ͡°) ? A na serio, to trend pokazuje, że tak. Koniec roku jest zawsze zły pod względem ofert pracy. Zwłaszcza juniorskich. W styczniu/lutym zaklepuje się budżety, więc spodziewałbym się odbicia końcem lutego/początkiem marca/kwietnia.
  • Odpowiedz
Nawet dzisiaj Spotify poinformowało o zwolnieniu 1500 osób.

@Mathas: spotify nie jest rentowny z uwagi na dziedzinę (płacą ogromne marże wytwórniom płytowym). Po prostu ich biznes plan nie ma za bardzo sensu w dzisiejszych świecie to zwalniają ludzi, bo tylko tyle mogą zrobić

To w żaden sposób nie rzutuje na ogólny rynek
  • Odpowiedz
@_gabriel: @Mathas @JamesJoyce Ja myślę, że ta korekta po boomie covidowym się kończy. Jest koniec roku i widzę, że jest powoli coraz więcej ofert też dla Salesów itd więc widać nastroje są lepsze powoli i jak nic nie pierd**** myślę, że 2024 nie będzie zły. Ja pracuje właśnie z perspektywy Sales, Account Management itd ale tu jest więcej ofert to i będzie więcej dla Juniorów. Nie znaczy, że
  • Odpowiedz
@Olbor oczywistym jest to, że jest to korekta. Tylko dla kogoś, kto straci pracę lub nie będzie w stanie znaleźć nowej to żadne pocieszenie. Weź też pod uwagę w jakiej sytuacji są ludzie, którzy startowali w czasie hossy covidowej. Dla nich zwolnienia lub problemy ze znalezieniem pracy w it to jakiś absurd. A teraz dotknie ich rzeczywistość. I nie będzie to dotyk przyjemny.
  • Odpowiedz
@JamesJoyce: Tak oczywiście ale widzę, że ofert jest już więcej i odzew większy przy aplikacjach. Koniec zeszłego roku było dużo gorszy jeśli chodzi o pozycję przynajmniej typu Sales itd. Nastroje są lepsze niż rok temu.
  • Odpowiedz
@Saly: Tak, Spotify nie jest rentowny xD Widziałeś ich wyniki finansowe w ostatnich 3 latach? Przeanalizuj i dopiero pieprz głupoty, że Spotify nie jest rentowny.
  • Odpowiedz