Wpis z mikrobloga

@masz_fajne_donice: Amerykańscy naukowcy potwierdzają, że ważna jest selekcja źródeł. Po wielu latach badań stworzyli hierarchię źródeł na Wykopie. Lista, od najbardziej wiarygodnego do najmniej wg wykopowiczów, przedstawia się następująco:
1. Anonimowy wpis na FB
2. Coolfon i inne anonimy z twittera
3. Ator, Dziki Trener itd.
4. Grzegorz Braun i reszta
  • Odpowiedz
@masz_fajne_donice: a to ja może powiem z innej beczki nie dziwi Cię to że kiedy na początku w takich głośnych sprawach autorzy piszą z dużą dozą pewności że chodziło o Ukraińców potem zawsze dziwnym zrządzeniem losu okazuje się że było zupełnie inaczej i to tak bardzo mocno inaczej bo ja w takie dziwne zbiegi okoliczności nie wierzę a kiedy widzę działania milicji na usługach Ukrainy a także wypowiedzi ukraińskiego rządu
  • Odpowiedz
@masz_fajne_donice: bo część społeczeństwa patrzy w źródła i widzi hasła typu "śmierć lachom" "polskie świnie" patrz na protesty na granicy , ogląda filmiki o skali korupcji na ukrainie , kradzieży pomocy humanitarnej, oligarchach , ich majątku i się normalnie wk*rwia i radykalizuje.
  • Odpowiedz
chyba że dalej wierzysz w to że to zawsze wina Gruzinów ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@mial85: Przecież w żadnej z tych historii co wypisałem nie było Gruzina.
Były też jakieś akcje z Gruzinami ale to jakaś mała część tych manipulacji. Wiesz co ja sądzę? Że są ludzie którzy chcą w to wierzyć i po wyłuskaniu takiej niepewnej niepotwierdzonej i podejrzanej informacji wykopują to masowo bo utwierdza
  • Odpowiedz
bo część społeczeństwa patrzy w źródła i widzi hasła typu "śmierć lachom" "polskie świnie" patrz na protesty na granicy , ogląda filmiki o skali korupcji na ukrainie , kradzieży pomocy humanitarnej, oligarchach , ich majątku i się normalnie wk*rwia i radykalizuje.

@Wallander098: Co jest śmieszne. Bo o korupcji było wiadomo już przed wojną. Wiadomo jak u nich ukształtowało się państwo i potrzeba czasu żeby to naprawić a te wszystkie akcje
  • Odpowiedz
@nostalgiwolf: nooo pandemonium pokazało że to możliwe rząd miał wytyczoną ścieżkę propagandową policja jest im podległa a media dostały kasę od rządu

Więc jeżeli chciałeś coś udowodnić w ten sposób to nie udowodniłeś niczego
  • Odpowiedz
Jestem z pogranicza świętokrzyskiego i podkarpackiego i uwierz akurat jest grupa ludzi którym Ukraińcy się przejedli i ich już nie trawią, mam na myśli hotelarzy, pamiętam jak opowiadali przy okazji jakiś imprez , jak zaraz po wybuchu wojny przyjęli po kilkadziesiąt sztuk na 40 zł brutto za sytuacji w której robili burdy, bo nie mogli dostać dań jakiś chcieli z karty za darmo, że internet za wolny. Groźby , że zgłoszą i
  • Odpowiedz
@masz_fajne_donice: nikt z nikogo nie chce niczego robić my a przynajmniej ja po prostu nagłaśniam sytuacje gdy nasi obywatele doznają jakieś negatywne rzeczy ze strony innych narodowości a że Ukraińcy stanowią największą mniejszość a władze Ukrainy są do nas wrogo nastawione to głównie na nich skupiona jest moja uwaga ale też wielokrotnie krytykowałem wrogie działania ruskich i białoruskich władz w tym Miediewiewa co oczywiście nie przeszkadza ukrofilom nazywać mnie ruskim
  • Odpowiedz
@masz_fajne_donice: Ukraińcy popełniają w Polsce setki przestępstw, więc czasami mogą zdarzyć się pomyłki albo ewentualne mataczenia policji.
Czołowe portale internetowe oraz telewizje milczą w sprawie przestępstw innych narodowości w Polsce . Wykop to jedyne źródło,gdzie można się dowiedzieć.
  • Odpowiedz
@Dziadekwnuczek:

srednia wielu na tym portaliku to pewnie 19 lat.

albo mniej, i pewnie wyborcy konfy pozazdroscili zabawki na kulki, ale idzie mikołaj, jak poprosza mame to tez moze im kupi taki pistolet i sie troche uspokoja
  • Odpowiedz
@masz_fajne_donice: a co ty jesteś @BayzedMan że szerzysz na wykopie pro-ukrainkską narracje? Nie było czegoś takiego, że "źli ukraincy" to okazywali się polacy. Źli ukraincy to źli ukraincy i wasze proby zakopywania znalezisk i manipulacji na nic sie nie zdadzą, bo ludzie już przejrzeli na oczy i widzą zakłamanie tego narodu, a sytuacja na granicy tylko ich utwierdza w tych przekonaniach ( ͡°( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
narracje

@nad__czlowiek: Ja przedstawiam fakty. Narracja jest jak się dobiera zdarzenia pod poglądy - a jak okazują się inne w pierwotnie opisywano to zapominacie i przechodzicie do następnych.
Czy to pro-ukraińska narracja że nie są takimi przestępcami jako naród na jakich próbuje ich przedstawiać wykop i konfa?
Powiedz mi w czym są gorsi Ukraińcy wobec Polski niż np Niemcy? W II wojnie światowej i wcześniej na pewno gorsi byli wobec
  • Odpowiedz