Aktywne Wpisy
mk321 +2
#wojna #ukraina #rosja
Jeśli Ukraina amerykańskim sprzętem będzie mogła atakować lotniska w Rosji, bo stamtąd startują samoloty, to czy Rosja będzie mogła atakować lotniska np. w Rzeszowie, bo stamtąd startują samoloty?
https://kresy.pl/wydarzenia/ukraincy-ponownie-zwrocili-sie-do-usa-o-pozwolenie-na-uzycie-rakiet-dalekiego-zasiegu-atacms-na-terenie-rosji/
Ukraińscy urzędnicy zwrócili się do Waszyngtonu z prośbą o pozwolenie na użycie amerykańskich rakiet dalekiego zasięgu ATACMS do uderzenia w lotniska, których Rosja używa do odwetu za wkroczenie do obwodu kurskiego.
Jeśli Ukraina amerykańskim sprzętem będzie mogła atakować lotniska w Rosji, bo stamtąd startują samoloty, to czy Rosja będzie mogła atakować lotniska np. w Rzeszowie, bo stamtąd startują samoloty?
https://kresy.pl/wydarzenia/ukraincy-ponownie-zwrocili-sie-do-usa-o-pozwolenie-na-uzycie-rakiet-dalekiego-zasiegu-atacms-na-terenie-rosji/
smutny_przerebel +146
Komentarz usunięty przez autora
@mentari: nie jest dopuszczalna
@mentari: zwykle jeśli po dotknięciu nie kopie oznacza tyle, że PE wisi sobie w powietrzu nie podłączone. Albo w gniazdu ktoś se temat olał, albo przedłużacz ujowy, np chińczyk dał tylko 2 żyły i uziemieniem sobie głowy nie zawracał. 3 opcja to #!$%@? robota w całym mieszkaniu, ale to
Dzięki panowie, elektryk (profesjonalny ( ͡° ͜ʖ ͡°)) przyjdzie mi to sprawdzić w poniedziałek.
Jednak cały czas myślę nad tym.... Bo prąd mnie popieścił. Życie mi nie przeleciało przed oczami i nie miałem żadnych objawów późniejszych poza minimalnym punktowym poparzeniem na jednej dłoni (dotknąłem bolca) i
@mentari: to już grubo, może ten ślad to po czymś innym?
Zwykle takie objawy wskazują na brak połączenia bolca z czy kolwiek, a kopią tylko filtry w urządzeniach wymagających działającego PE np zasilaczach komputerów, czy nowoczesnych lodówkach/pralkach z inwerterem.
Mnie kiedyś peidoła drukarka... stojąca w drugim pokoju. Cała instalacja 2 przewodowa, nigdzie zerowania. Drukarka z jakimś jebitnym filtrem podpięta do kompa,
Wierciłeś coś ostatnio albo szarpałeś tymi gniazdami?
Wyłącz bezpiecznik tego obwodu i sprawdź czy dalej coś pokazuje.