Wpis z mikrobloga

Prawa kobiet to, prawa kobiet tamto, lewa kobiet siamto...
Części środowiska politycznego się chyba realia #!$%@?ły, i uważają że żyjemy w jakimś kraju muzułmańskim gdzie kobiety nie mają praw.

Tymczasem żyjemy bajzlu gdzie facet może wychowywać nie swoje dzieci "dla dobra dziecka", prawo nad opieką nad dziećmi praktycznie zawsze trafia to kobiet, nie wspominając o cyrku zwanym alimentami dla małżonki. Następnymi absurdami jest to iż wcześniej przechodzą na emeryture i nie tyczy sie ich obowiązkowa służba wojskowa w przypadku poboru.

Same przywileje, zero obowiązków, dzietność leci na łeb na szyje, i jeszcze płacz że są pokrzywdzone, no ja #!$%@?. Ja żyje w jakimś matrixie

#polityka #p0lka #rozowepaski #dyskryminacjamezczyzn
  • 7
@choochoomotherfucker: Źle się wyraziłem. Na myśli miałem iż kobiety nie posiadają żadnych DODATKOWYCH obowiązków precyzowanych przez ustawodawstwo wedle facetów. Jednak już mają od #!$%@? przywilejów których faceci nie mają, które są precyzowane przez owo ustawodawstwo :)

No ale rozumiem że opresja wobec kobiet skończy sie dopiero wtedy gdy nie będą musiały pracować ani płacic podatków xDDDDD
Jednak już mają od #!$%@? przywilejów których faceci nie mają

@Zoriuszka: Wiek emerytalny prędzej czy później będzie wyrównany - i dobrze. Obowiązkowa służba wojskowa faktycznie jest niesprawiedliwa. Dzieci nie mam i nie będę miała, nie ma obowiązku ich posiadania ani brania ślubu. Więc oprócz tego wojska nie widzę, gdzie taka przeciętna bezdzietna kobieta ma "od #!$%@?" przywilejów.