Wpis z mikrobloga

#sejm #polityka #konfederacja

Poziom plucia na Brauna obrazuje jak nietolerancyjnym społeczeństwem jesteśmy. Facet jest tradycjonalistą-katolikiem, głęboko wierzącym. Z perspektywy jego religii invitro to zbrodnia i ludobójstwo najgorszego sortu. To, że broni swoich poglądów w żadnym wypadku nie zasługuje na plucie na niego i w żadnym wypadku nie uprawnia do nazywania go debilem. W dalszym ciągu w polityce brakuje tolerancji i uszanowania opinii drugiego człowieka, o jakiejkolwiek rzeczowej debacie już nie wspominając. Retoryka Brauna jest po prostu spójna. Ale nie - nie padają żadne argumenty, tylko wyzwiska, plucie. Nie potraficie naukowo podważyć opinii Brauna? Tak niski jest Wasz poziom dyskusji?

A wystarczyłoby podać argumenty odwołujące się do rozwoju komórkowego, do braku wykształcania cech charakterystycznych i funkcji poznawczych, do odwołania się do tego, iż z perspektywy osób niewierzacych nie istnieje instytucja duszy i Braun posuwa się za daleko implikując to na całość społeczeństwa (i tutaj powinien paść kontrargument o deklarowaniu się jako chrześcijan przez społeczeństwo, zresztą w 100% trafny). To jest debata, a nie dosrywanie sobie. Dno i wodorosty.
  • 79
Z perspektywy jego religii invitro to zbrodnia i ludobójstwo najgorszego sortu.

@MalowanyPtak: gdyby chodziło tylko o zapłodnione zarodki to nie byłoby problemu. Sporo niechcianych noworodków spławiano Tybrem w złotych czasach papiestwa. Problemem jest fakt, że InVitro uderza w ideę, że do poczęcia jest potrzebna wola Boga. W chrześcijaństwie bywa jeszcze ciekawiej bo w zależności od fantazji szamana w akcie poczęcia może brać: kobieta i Bóg (cudowne poczęcie). Mężczyzna, kobieta i Bóg.
Wiesz jak to przebiega i jak sie usuwa reszte zapolodnionych komorek? No pewnie nie ale bedziesz pisal na temat ci praktycznie nie znany XD

@Leszcz_Bagienny: znam całą procedurę in vitro z pierwszej ręki. Ale co to niby ma zmieniać? Gdybym nie znała, to nie mogę oceniać enuncjacji pana Brauna? A zapytałeś pana Brauna, czy był w procedurze i vitro albo ją wykonuje? To dopiero xd
Nie potraficie naukowo podważyć opinii Brauna?

@MalowanyPtak: ja zacznę, braun #!$%@? farmazony

niech się ruska onuca grigorij braun zacznie wypowiadać w sposób zgodny z nauką a nie fantazjami to będzie miał odpowiedź naukową
Poziom plucia na Brauna obrazuje jak nietolerancyjnym społeczeństwem jesteśmy.

@MalowanyPtak: Nikt tak nie napluł na własne społeczeńśtwo jak trybuny narodowo-katolickie od czasu Smoleńska. Jak podzieliły, spolaryzowały, zhermetyzowały i pozabraniały właściwie większości aspektów życia. Nawet za czasów JP2 i pielgrzymek na miliony nie było w kraju aż takiego wpierdzielania się z butami w życie obywateli, takiego ostracyzmu i takiej światopoglądowej przemocy, psychicznej i fizycznej. Serio, to czym żyją ludzie dzisiaj, kiedyś wszyscy
@MalowanyPtak:
Tu nie chodzi o to, jakie poglądy ma Braun, tylko jakie są konsekwencje jego poglądów. On może sobie uważać, co tam chce, problem zaczyna się wtedy gdy prawa, które próbuje wprowadzić, mają realny wpływ na życie innych osób.

Wyobraź sobie, że istnieje jakaś sekta, która wymaga od swoich wyznawców mordowania ludzi? Co wtedy? Ano wolność religijną narusza wtedy inne prawa/ wolności innych ludzi. Jeżeli przekonania Brauna wymagają od niego, blokowania
@MalowanyPtak: dokładnie, nie powinno się obrażać żadnego człowieka za jego poglądy, to nie jego wina, że mógłby być kolejnym Hitlerem, jeśli okoliczności by na to pozwoliły
@MalowanyPtak: Oczywiście, że zasluguje na plucie na niego. Wszyscy mieliby w dupie jego poglądy i tolerowali w 100% gdyby nie NARZUCAŁ innym jak mają żyć. Jak ja za zbrodnię będę uważał słuchanie muzyki to mogę ci ściąć głowę albo chociaż zakazać bo tak moja religia nakazuje czy wykażesz się nietolerancją?
I nie wiem do kogo kierujesz zarzut o brak merytoryki i naukowych argumentów. Jak wyjdzie i powie, że ziemia jest płaska
@MalowanyPtak: Ale naukowe argumenty o tym że życie nie zaczyna się zaraz od poczęcia podawane są od lat. I absolutnie nie dociera to do ludzi dla których religia jest ważniejsza.