Wpis z mikrobloga

Jestem w podróży i zaczyna mi się kończyć miejsce w telefonie. Usunąłem kilkanaście apel, trochę danych. Wieczorem miałem 4GB wolne. Budzę się i jest już tylko 500 MB. W nocy przyrosło kilka GB plików systemowych Androida. W ogóle ile bym nie zwolnił miejsca, to szybko mi się zapycha z powrotem, mimo że robię raptem kilkanaście zdjęć. O co chodzi?

#android #xiaomi
  • 8
@Clermont: Właśnie np u mojej mamy w telefonie tworzyła sie kopia zapasowa w aplikacji Zdjęcia od google i przez to nie miała wgle miejsca na dysku google na swoim koncie. ale jak zapycha ci się typowo pamięc w telefonie to cięzko powiedziec
@Clermont: W ustawieniach jest pamięć wewnętrzna i tam są aplikacje i na każdej możesz kliknąć wyczyść pamięć podręczną i wyczyść dane, wyczyść dane może też wylogować z apki. Albo możesz kliknąć jeden duży przycisk wyczyśc pamięć podręczną, który jest gdzieś nad listą tych aplikacji i on wyczyści tylko pamięć podręczną, ale to czasem te dane w aplikacji tak dużo zajmują. Zwłaszcza w tych apkach google jak sklep. Możesz też wyłączyć internet
@troloslaw Ja to wszystko czyszczę, ale dosłownie z minuty na minutę potem mi przyrasta tych plików systemowych. Teraz nie mam czasu rozkminiać, bo za godzinę wychodzę i chcę trochę porobić zdjęć. Po prostu wyłączę internet na cały dzień, a jak już wrócę do hotelu to niech się dzieje co chce i się zapycha. Byle te zdjęcia porobić.

@Pan_Whiskers Jak wchodzę w Zdjęcia Google to jest napisane, że tworzenie kopii zapasowej jest wyłączone,