Aktywne Wpisy
majkel34 +24
Przegrywex +3
Coś mi tu nie pasuje.
Policja podała komunikat, że przyczyną zatrzymań było organizowanie nielegalnego hazardu.
Co jak co, ale te loterie mimo że wątpliwe moralnie, raczej były robione zgodnie z prawem. Budda ciągle opowiadał, że załatwianie zezwolenia długo trwa, że jest bardzo dużo formalności, którymi zajmowała się osobna firma. Na losowaniach była komisja itd.
Dodatkowo, nawet gdyby organizował te loterie jak Stonoga, czyli na totalnym nielegalu, bez żadnych zezwoleń, to raczej nie było by takiej grubej akcji jak zawinanie go rano przez CBŚP i zabezpieczanie aut i majątku.
O co tu może chodzić? Czy Policja podała zły komunikat?
Policja podała komunikat, że przyczyną zatrzymań było organizowanie nielegalnego hazardu.
Co jak co, ale te loterie mimo że wątpliwe moralnie, raczej były robione zgodnie z prawem. Budda ciągle opowiadał, że załatwianie zezwolenia długo trwa, że jest bardzo dużo formalności, którymi zajmowała się osobna firma. Na losowaniach była komisja itd.
Dodatkowo, nawet gdyby organizował te loterie jak Stonoga, czyli na totalnym nielegalu, bez żadnych zezwoleń, to raczej nie było by takiej grubej akcji jak zawinanie go rano przez CBŚP i zabezpieczanie aut i majątku.
O co tu może chodzić? Czy Policja podała zły komunikat?
Śladów użytkowania na sprzęcie nie będzie widać, ale jednak będzie widać, że opakowanie było otwierane.
#allegro #allegrosmart #prawo #zwrot #zakupy #sprzet #sprzetkomputerowy #elektronika #internet #pytanie #pytaniedoeksperta #kiciochpyta
Tylko jeżeli osoba prywatna kupuje od firmy, to osoba ma 14 dni na zwrot bez podawania przyczyny. Możesz normalnie otworzyć, przetestować, ale za uszkodzenia firma może Cię obciążyć kosztami.
Jeżeli kupujesz od osoby prywatnej, to nie obowiązuje.
Jeżeli kupujesz jako firma, to też nie obowiązuje.
@roninq6: ryzykujesz obciążeniem Cię za zwrot niepełnowartościowego towaru. Ale generalnie raczej większe firmy nie zwracają na to uwagi.
Sprzęt zwracam bez śladów użytkowania, kompletny. Jednak opakowanie zostało przeze mnie otwarte i to da się zauważyć, bo zwyczajnie nie ma innej możliwości dostać się do środka takiego opakowania jak przez delikatne "rozdarcie"
@roninq6: bez problemu.
@roninq6: nikogo to nie bedzie obchodzilo, przyjeli by nawet z drobnymi rysami. Potem one trafiaja do outletow
Nawet w opakowaniu zastepczym by przyjeli
Czyli co, robić zwrot Smartem bez podania przyczyny i będzie git? Jedyne czego się obawiam to żeby nie kombinowali coś z nieodesłaniem 100% kwoty jaką zapłaciłem za produkt.
Gadasz jakbyś się urodził wczoraj
To właściwie pierwsza rzecz, którą zwracam po otwarciu, a ciekawy byłem jak działa prawo w Polsce w tym zakresie.
Masz prawo przetestować produkt i nie ma innego sposobu niż jego rozpakowanie. Tak jak ktoś napisał, jak zakup nie ma dla Ciebie charakteru zawodowego to bez problemu można zwracać również zakupy dokonane w ramach działalności.