Wpis z mikrobloga

Siema Mireczki,

Czy ma ktoś telewizor z Ambilight i mógłby powiedzieć swoje wrażenia?
Przymierzam się do zakupu Philips PUS8818 65 cali, czy jakis telewizorów świr mógłby coś o nim powiedzieć?

Telewizor głównie do rekreacyjnego grania na PS5 + jakiś serial/film wieczorkiem. Czy będę potem żałować, że nie wziąłem LG/Sony do PS5?

Aaa i OLED chyba odpada pod moje użytkowanie i budżet, wole raczej 65 cali LED niż 55 OLED

Z góry dzięki za pomoc i jakieś opinie

#telewizory #konsole #playstation #ps5 #technologia #telewizor
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bartekgkw: moim zdaniem wuja warte, ale wielu ludziów lubi
a ambilight to jedyny plus philipsa i przez to mój ojciec nie ma nawet słuchawek po BT.
Jeśli nie oglądasz namiętnie tvn24 to bierz OLEDa. Nowe oledy sobie poradzą z kilkoma statycznymi ramkami z gier (z planszą z tvn24 też, ale gorzej)
  • Odpowiedz
  • 5
@Bartekgkw świrem telewizorowym nie jestem, ale mam już 4 lata ambilighta i jeśli masz jednolitą ścianę, to moim zdaniem daje fajny efekt. Mi się podoba, taki chciałem i jestem zadowolony. Nadaje niektórych scenom klimatu
  • Odpowiedz
@Bartekgkw: gram i oglądam od czasu do czasu, nie szukam różnic w telewizorach, nie czytam czy ten ma to czy to - mam z ambilightem i bardzo lubię ten efekt, tyle ode mnie
  • Odpowiedz
@Bartekgkw: mam już kupę lat Philips 55PUS6262 i nigdy więcej, czekam z utęsknieniem aż się zepsuje. Jeden port na trzy obsługuje 4k, żeby działał normalnie z PC trzeba ustawić tryb monitora co znowu mi wyklucza HDR na PS5. Ambilighta użyłem raz xD już nie wspomnę że mi się wje*ała giga ćma między matrycę a podświetlenie gdzie na logikę powinno być wszystko szczelne xD
  • Odpowiedz
@Bartekgkw: ledziki robią fajne wrażenie, ale moi rodzice mają w sypialni taki telewizorek. Co do samego telewizora to moim zdaniem d--y nie urywa. Nie wiem jak OLEDy od philipsa, ale pozostałe mają strasznie wyblakłe kolory.
  • Odpowiedz
  • 1
@Bartekgkw nie wyobrażam juz sobie tv bez ambilighta. Można ustawić pod dźwięk, ale to już dyskoteka. Możesz ustawić flagi do rozgrywek sportowych. Ja używam ambi pod obraz i pięknie to wyglada. Możliwe, że inne tv mają lepsze matrycę i ładniejszy obraz, ale dla mnie jako zwykłego zjadacz chleba w zupełności wystarcza. Gram, oglądam filmy i robi to wrażenie na gościach co nie mają tego bajeru. Jedyny minus w moim modelu to
  • Odpowiedz