Aktywne Wpisy
jmuhha +6
Może mi ktoś powiedzieć co spowodowało, że kierowcy tira zarabiają aż 10-12k? ( ಠ_ಠ)
Te towary są ze złota czy jaki h@$:
Te towary są ze złota czy jaki h@$:
Quear +15
smutne ze jakos od 8 lat wiedzialam co chce robic w zyciu i na jaki kierunek isc jednak im blizej tym coraz bardziej mi sie tego odechciewa i wydaje mi sie ze sie nie nadaje w ogole XD to co teraz mi sie wydaje wymarzona praca to chyba tylko speedrun to bezdomnosci albo reszty zycia z depresja ( ͡° ʖ̯ ͡°) pies dla atencji
Mam takie pytanie. Jeżeli jest grafika zintegrowana i płyta główna jest przystosowana do takiej grafiki to czy w pulpicie automatycznie wyłącza się dedykowana i włącza integra? W celu zaoszczędzenia energii? Czy integra jak jest dedykowana to kompletnie nic nie daje? Planuje kupic AMD 5 7500F OEM :)
Dodatkowe pytanie, bo jako że składam PC na zime a mam już bardzo leciwy komputer z i5 2500 k/Radeon 580x i ddr 3 to planuje przejść od razu na ddr5 tak aby platforma żyła długo.
Mam pytanie jeszcze co do MOBO B650E RIPTIDE AM5 ASrocka (wiem, że marka nie najlepsza) w cenie 1085 jest dobrym wyborem? Jedna z niewielu ma pci 5. Zależy mi na dobrej cenie i maksymalnym wydłużeniu życia komputera :) Nie chce też. Nawet o samą cenie nie chodzi ale o wymiane płyty głównej, ram/grafika to banał, procesor też da radę ale kurcze płyta główna to ciężka sprawa, nie lubie tego robić co widać po tym, że jadę jeszcze na 2500 k ;)) Jakieś rady? Sugestie?
#komputery #pcmasterrace #gry
I 7500f nie ma integry
Ale Ja to bym chyba wziął msi tomahawka :-)
A co do proca to integra niewiele daje, oprócz opcji na wypadek awarii czy wymiany gpu. Nei ma optimusa w stacjonarnych.
Zresztą dobrze ci napisali że bez sensu teraz płytę za tyle
650m hdv M2 to też sensowna płyta i wystarczy na długo
@majk3l Fajnie bo ma 6 sata a ja mam 5 dysków :) Kupie pewno na m2 razem z pc pod windowsa bo obecna niestety nie ma takiego bajera. A dlaczego ten tomahawk? Kilka razy go polecali, jedyny minus to brak PCI 5
Ogólnie to da się tak zrobić, sam mam jednego kompa tak poskładanego, że:
* pulpit / jutub / itp - integra, a RX6700 śpi (karta chłodna, wentylatory stoją, pobór kilka W)
* włączę grę - RX6700 zaczyna działać, obraz idzie przez integrę na monitor
https://community.amd.com/t5/drivers-software/igpu-dgpu-not-working-on-windows-11/m-p/593900/highlight/true#M171823
U mnie nawet nie było innej opcji niż podpięcie się do integry, bo mam kartę górniczą, bez wyjść wideo. Sprawdzałem też na zwykłym RX 6700 XT, działa tak samo dobrze.