Wpis z mikrobloga

Siema Mirasy! Klepię sobie ostatnio aplikację, która ma mi pomóc w trenowaniu mojego angielskiego. Póki co skupiam się na 2 funkcjach:

1. Importowanie filmów z YT i na podstawie napisów, generowane są słówka, których później można się uczyć w danym kontekście. Słówka, które sobie wybierzemy, można potem bezpośrednio importować do programu Anki jako fiszki. Słówka dodatkowo są pogrupowane względem częstotliwości występowania w języku angielskim. Na razie jest dodane kilka podcastów od Lexa Friedmana.

2. Trening mówienia w parach poprzez nagrywanie wiadomości głosowych i odpowiadania na pytania. W celu przezwyciężenia nieśmiałości, dźwięk jest zmieniony, więc nawet jak się wstydzimy, nikt nie pozna kim jesteśmy. Bardzo prosta funkcjonalność póki co, ale zamierzam ją rozszerzyć, tak by również już zaawansowani użytkownicy mogli na tym korzystać.

Chcę przeprowadzić testy na jakiejś grupie użytkowników, więc jeżeli ktoś jest zainteresowany, zapraszam na stronkę

Idiom Academy Trainer

gdzie można zostawić maila. Potem proszę o wiadomość na priv, gdzie będę wysyłał maile z dostępem i instrukcjami. Chcę jedynie odpalić to w bardzo małym gronie, żeby mój serwerek się nie przegrzał :) Oczywiście jest to ciągle wersja beeeeta, ale większość powinna działać, więc jeżeli chcecie zrobić coś dobrego dla swojego angielskiego, to na pewno coś z tego będzie.

#idiomacademy #angielskizwykopem #angielski
  • 3