Aktywne Wpisy
Jakis_Leszek +9
Załóżmy hipotetyczną sytuację;
Macie koleżankę, która się wam podoba ale nie wiecie jak zagadać i pociągnąć znajomość dalej: wiecie że uwielbia koty i jest ta słynna kociara. Źrenice się jej rozszerzają gdy widzi kota. No i ma urodziny, zostałeś zaproszony tylko Ty. Czy taki prezent jak pić tel byłby dobry?
Jak byście zareagowały na taki prezent?
Jakby
Macie koleżankę, która się wam podoba ale nie wiecie jak zagadać i pociągnąć znajomość dalej: wiecie że uwielbia koty i jest ta słynna kociara. Źrenice się jej rozszerzają gdy widzi kota. No i ma urodziny, zostałeś zaproszony tylko Ty. Czy taki prezent jak pić tel byłby dobry?
Jak byście zareagowały na taki prezent?
Jakby
pamparam2 +157
Po wymianie zestawu w końcu udało mi się trafić na bardziej przygodowe zadanie: Dni i wieczory coraz chłodniejsze - przygotuj się odpowiednio na pogodę i temperaturę i zorganizuj biwak w zacisznym miejscu.
Fantastyczne zadanie! Przypomniały się harcerskie czasy. Spakowałem cały sprzęt, odpowiedni ubiór i ruszyłem w ciemność. Po ostatnich ulewach w lesie jest bardzo mokro, ale odnalazłem z latarką idealną dolinkę i przygotowałem swój obóz pośród jesiennych liści. Rozpaliłem ognisko żeby się ugrzać i przygotować hot-dogi oraz ugotowałem na palniku herbatę z leśnych owoców. W nocy było około 5 stopni i oczywiście zaczęło padać wbrew prognozom, ale dawno się tak nie wyspałem, bo byłem dobrze przygotowany. Rano zawinąłem biwak - tak żeby nie zostawić po sobie śladu - i powędrowałem z powrotem ku cywilizacji, słuchając dźwięków budzącego się lasu.
Tak czy inaczej, wspólnie czy samotnie, polecam, bawiąc się w to od jakichś 20 lat.
Tym niemniej, kiedyś przez wiele dni obozowałem w miejscu o tyle ciekawym, że kiedy ja kończyłem swoją aktywność wieczorem to aktywność rozpoczynał wilk. Tak się mijaliśmy nie wchodząc sobie zupełnie w paradę. No może tym, że wył w nocy, ale taka jego praca.
Ps fajny namiot. ;)