Wpis z mikrobloga

Kiedy wy się k---a nauczycie, że środkowy pas nie jest od jechania se nim i mienia wszystkiego w dupie, tylko do wyprzedzania i jak macie wolny prawy, to macie z------y obowiązek nim jechać? Bo w takiej sytuacji ja, jadąc przepisowo prawym szybciej niż wy środkowym muszę specjalnie dwa razy zmieniać pas ruchu na skrajnie lewy, bo królewicz będzie za 2 kilometry wyprzedzał ciężarówkę. Serio czasami płynniej się jedzie jak są dwa pasy, niż jak są trzy, bo na trzech trzeba umieć jeździć, a Polacy najwidoczniej jeszcze nie umieją.
#motoryzacja #samochody #zesralemsie
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

erio czasami płynniej się jedzie jak są dwa pasy, niż jak są trzy, bo na trzech trzeba umieć jeździć, a Polacy najwidoczniej jeszcze nie umieją.

@ktomizajalnazwy: Tutaj akurat pełna zgoda, ogólnie nie wiem czy ktoś zauważył i też nie wiem z czego to do końca wynika, ale ludzie w Polsce mają bardzo, bardzo często problem z umiejętnością zmiany pasa niezależnie od tego czy jest to droga szybkiego ruchu czy rondo
  • Odpowiedz
@ktomizajalnazwy

Serio czasami płynniej się jedzie jak są dwa pasy, niż jak są trzy, bo na trzech trzeba umieć jeździć, a Polacy najwidoczniej jeszcze nie umieją.

Wszędzie tak jeżdżą więc whatever. Wyprzedź z prawej jak ci się nie chce bawić w lewy i tyle. Po co sobie takimi pierdołami głowę zaprzątać?
  • Odpowiedz
  • 1
@Krupier bo to niebezpieczne. Ludzie nie patrzą w lusterka. Nie raz miałem taką sytuację, że jak kogoś wyprzedzałem to musiałem dawać po hamulcach, bo ten ktoś zaczął nagle zjeżdżać na mój pas. Bez kierunkowskazu i popatrzenia w lusterko. Nie chcę zdechnąć. Moim zdaniem to nie jest pierdoła.
  • Odpowiedz
@ktomizajalnazwy

@Krupier bo to niebezpieczne. Ludzie nie patrzą w lusterka. Nie raz miałem taką sytuację, że jak kogoś wyprzedzałem to musiałem dawać po hamulcach, bo ten ktoś zaczął nagle zjeżdżać na mój pas. Bez kierunkowskazu i popatrzenia w lusterko. Nie chcę zdechnąć. Moim zdaniem to nie jest pierdoła.

To samo może cię spotkać wyprzedzając lewym. ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz