Wpis z mikrobloga

Jak ktoś chce odkryć nowe życie, to oprócz uBlock Origin powinniscie jeszcze spróbować SponsorBlock.

Dobrzy samarytanie zaznaczają na każdym filmie gdzie są sponsorzy, gdzie są przerywniki i (najważniejsze) gdzie jest odpowiedź na pytanie z tytułu, po które przyszedłeś.

Film nazywa się "jak wymienić żarówkę w Seacie", ale trwa 10 minut, podczas których autor opowiada jak jego dziadek umarł 3 razy na wojnie, żeby zarobić na wakacje, na które pojechali Seatem? Interesuje cię porównanie jakości zdjęć z iPhone'a i nowego Samsunga, ale Youtuber technologiczny #!$%@? ci po raz milionowy o historii marki i rozpakowuje oba telefony przez godzinę?

Klikasz "przejdź do wyróżnionego" i natychmiast masz to, po co przyszedłeś.

Nie wiem jak ja żyłem bez tego dodatku!

#google #adblock #youtube #youtubepremium
  • 27
@wioslarz-umyslow: Ty chyba nie wiesz ile oni zarabiają. Nawet jakbyś im połowę zarobków uciął, to i tak by nagrywali, bo nic lepszego nie mają do roboty za tę kasę. Zresztą oni zarabiają też z współprac i z promowania innych marek na swoich filmach.
@fiberian_hufky76 jeśli rzucisz raz na dziesięć lat 5 zł donejt na kanale to będzie to więcej niż jakby miał obejrzeć wszystkie reklamy na każdym filmiku ༎ຶ⁠⁠༎ຶ polecam to rozwiązanie.
Nie powinniśmy w ogóle zajmować się takimi pytaniami. Temat monetyzowania treści w necie jest stosunkowo świeży, wcześniej tego nie było i jakoś to funckjonowało na yt, forach itd. Powiedziałbym że działało nawet lepiej bo treści tworzyli prawdziwi zapaleńcy zainteresowani tematem, a nie banda skuszona łatwym hajsem

@Werdna: YouTuber pewnie powiedziałby Ci, że obecnie próg wejścia jest zupełnie inny i przygotowanie materiału (techniczne) jest trudniejsze. Nie wiem, nie chce mi się bawić